S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Kai Johnsen
Debatt
Andre fortellinger om støtte til fri scenekunst

Hva skjer når scenekunstkonsulenten er borte? Og kan ikke kommunene ta større ansvar for finansieringen? Kai Johnsen fortsetter diskusjonen om finansiering av fri scenekunst i Norge.

av Kai Johnsen
Minneord
Kathrine Tolo (1958 – 2021)

Kolleger ved Kunsthøgskolen i Oslo minnes kostymedesigner og scenograf Kathrine Tolo.

av Kai Johnsen, Peter Løchstøer, Karianne Bjellås Gilje, Mona Larsen
Debatt
Kjære Norsk kulturråd

Dramaturg og regissør Kai Johnsen oppfordrer i dette åpne brevet ledelsen i Kulturrådet til å ta grep for å beholde tillit.

av Kai Johnsen
Debatt
35 år bør holde som teatersjef på Bergen Internasjonale Teater

I et rimelig opplyst og utviklet demokratisk samfunn bør ingen sitte med stor og bortimot uinnskrenket offentlig finansiert makt i tiår etter tiår. Sven Åge Birkeland har nå sittet som teatersjef i 35 år på Bergen Internasjonale Teater (BIT).

av Kai Johnsen
Debatt
Kulturrådet og basisstøtten: tåkeprat, prinsippløshet og mulige lovbrudd

De siste månedenes håndtering av «basisstøtten» i Norsk kulturråd bærer preg av mangel på evne til å forstå utviklingen innenfor scenekunstfeltet. Den peker på et overordnet plan mot alvorlige brudd på lover og etablert forvaltningspraksis.

av Kai Johnsen
Debatt
Master i fremtidens teater? På KHIO??

Det er vanskelig å spå, særlig om fremtiden, som man jo sier. Hva kan man egentlig vite om fremtidens scenekunst? Det blir jo i høyden en ganske upresis øvelse. Men man kan si noe: den kommer ikke til å bli som fortidens. Banna bein.

av Kai Johnsen
Debatt
Åpent brev til Nationaltheatrets teatersjef Hanne Tømta

Kai Johnsen etterspør i dette åpne brevet svar fra Nationaltheatret og teatersjef Hanne Tømta på Anders Paulins åpne brev fra 3. oktober.

av Kai Johnsen
Debatt
Master i teater? Kunstnerisk utviklingsarbeid? Hæ?

Kai Johnen, professor i regi ved Kunsthøgskolen i Oslo: I tillegg til en stadig endring i kunstfeltet bør en masterutdannelse også reflektere over hva unge mennesker i dag ønsker å skape på kunstscenen – hva slags kunstpraksis kan fremtiden romme?

av Kai Johnsen
Debatt
Appell

INNLEGG: Regissør Kai Johnsen holdt en appell i forbindelse med demonstrasjonen utenfor Nationaltheatret 15.1.2015. Han har sendt appellen til Scenekunst.no som innlegg.

av Kai Johnsen
Debatt
É finita la commedia

INNLEGG: – Hvis styret ved Dramatikkens hus ikke er habilt ved ansettelsen av øverste leder, er det da habilt i andre sammenhenger, spør regissør Kai Johnsen.

av Kai Johnsen
Debatt
Hvem skal styre Dramatikkens hus?

INNLEGG: – Det finnes ingen fornuftig grunn til at fagforeningene på scenekunstområdet skal styre utviklingen av ny dramatikk i Norge, skriver regissør og tidligere kunstnerisk leder for Dramatikkens hus, Kai Johnsen. Innlegget har stått på trykk i DN og er også sendt til Scenekunst.no.

av Kai Johnsen
Debatt
Regnekunst og kulturbudsjett

INNLEGG: Det nye kulturbudsjettet vil prioritere kunstnerisk kvalitet og mer oppmerksomhet rundt innhold. Dette høres jo fint ut. Men hva betyr det? Absolutt null og niks, skriver regissør Kai Johnsen i dette innlegget, som også stod på trykk i lørdagens Dagens Næringsliv.

av Kai Johnsen
Debatt
Ny dramatikk mellom administrasjon og kunst

– Kanskje særlig det siste året har Dramatikkens hus bevist sitt potensiale.

av Kai Johnsen

S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no