S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Sigurd Ziegler
Kritikk
Vår fantastiske virkelighet

Språkets suggererende kraft er et tveegget sverd. Physics and phantasma er en skarp, noe brainy demonstrasjon av ordenes og fantasiens kraft og virkemåte.

av Sigurd Ziegler
Kritikk
Mitt liv som salderingspost

Langligger trekker linjer mellom skuespiller Coby Omvles berg- og dalbanetur gjennom norsk helsevesen og nyliberal resultatstyring som kan gå på på helsa løs.

av Sigurd Ziegler
Kritikk
Overrumplende krigskollasj

ANMELDELSE: Petter Width Kristiansens kunstbataljon står bak et løst og assosiasjonsmettet bakholdsangrep, skriver Sigurd Ziegler om forestillingen For alt vi hadde og alt vi var, som ble spilt i Forsvarets tidligere verksted i Maridalen i Oslo sist uke.

av Sigurd Ziegler
Laidback performancekveld

Nær og upretensiøs ”handlingskunst”, mener vår anmelder om det han så siste helg av PerformanceProgram 07 på Black Box Teater i Oslo. Med et unntak er bidragsyterne preget av en tilbakelent holdning til seg selv og visningssituasjonen.

av Sigurd Ziegler
Velgjort lek med kunstnermyten

Fakiren leker med samtidens kunstnermytologisering. Forestillingen byr ikke på de helt store overraskelsene, men er et stykke godt gjennomført figurteater, konsis i uttrykket, dynamisk og rørende, mener vår anmelder. Espen Dekkos Fakiren spilles på Det Åpne Teater i Oslo.

av Sigurd Ziegler
De ubekymrete figurspillerne best

Sokk is dead, skriver vår anmelder Sigurd Ziegler etter å ha fulgt Fri Figur-festivalen i Oslo 9. til 13. mai. Figurteatergruppene som etter hans mening lyktes best, var de som forholdt seg mest ubekymret til bruken av sine virkemidler.

av Sigurd Ziegler

S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no