S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Marit Bendz
Kritikk
Torn og Rose med og utan briller

Tenk om magien i eventyra skulle forsvinne? Eller er den allereie i ferd med å bli borte i all støyen frå dei kjappe, flimrande skjermane?

av Marit Bendz
Kritikk
Tvisyn på kjærleik inntil døden

Det er mørkt og dystert, både inni og rundt Tollak til Ingeborg.

av Marit Bendz
Kritikk
Muntert og mangfaldig om mor

Alle kjenner ei mor. I “Mødrevariasjonar” finst mange sjatteringar av mødrer, intenst og leikent formidla med både skjemt og alvor.

av Marit Bendz
Kritikk
Litt komisk, mest klaustrofobisk

Intensiteten til dei fem karakterane på scena gjer et eg gløymer at dette er teater. Eg vert så riven med at eg får ein sterk trong til å forlate salen.

av Marit Bendz
Kritikk
Nytt hus og gamle svik

Danske poetar ramlar ut av skapet. Men først ramlar publikum rett inn i den hektiske kvardagen til familien på fire.

av Marit Bendz
Kritikk
Når barn tek regien

Vi lo, og eg grein ein skvett også. Publikum vart grundig lurt, og eg vart flau over kva eg tenkte før vi forstod kva som gjekk føre seg. Eg røper ikkje meir.

av Marit Bendz
Kritikk
Strukturrasjonalisering som teater

Kven har skulda for at ni av ti norske gardsbruk har forsvunne sida krigen? Det enkle svaret er at bøndene gjennom fleire tiår har vore med på nedlegginga av seg sjølv.

av Marit Bendz
Kritikk
Raudstrømpa og ulven

Ute i skogen står den mest nusselege, vesle campingvogna du kan tenkje deg. Her bur bestemor. Raudhette er ei snill, men fremmeleg lita dame som kan vere ganske irriterande av og til.

av Marit Bendz
Kritikk
Ein etterlengta latter i koronakulda

Å, så godt det er å le att! Sjølv om eg legg ein dempar på mine eigne latterkuler når det berre er ni andre i salen.

av Marit Bendz
Kritikk
Sterkt, stumt og sviande

Frustrasjon og sakn uttrykt gjennom dansing, dunking og skramling med kjørel. Traume frå krig og flukt kjem skyljande som bølgjer. Og ikkje eitt ord vert sagt.

av Marit Bendz
Kritikk
Kampen for eit respektabelt liv

Det er ingen skurkar eller heltar i «Frakt under havet», berre menneske med sterke og svake sider. Dei prøver å gjere rett og skjel for seg. Likevel går det forferdeleg gale.

av Marit Bendz
Kritikk
Men songane har vi felles

Lyden av jernbanestasjon har aldri før vore høyrd i Førde. Nokon skal reise ut, andre skal heim. Andre berre er der.

av Marit Bendz
Kritikk
Varme og villskap

Scena er kvit og kald, det er mest så ein kjenner den isnande trekken frå Jostedalsbreen. Pesten er på veg.

av Marit Bendz
Kritikk
Dei usynlege blant oss

– Alt det gode i meg finst på grunn av deg, seier pappa til Vibeke. Men han seier også: Kvifor kan ikkje du vere som andre ungar?

av Marit Bendz
Kritikk
Invadert av Abulkasem

– Eg vart lurt. Avslørt. Abulkasem lurer alle, og alle lurer Abulkasem. Marit Bendz har sett Jonas Hassen Khemiri sitt stykke “Invasjon” i ny norsk omsetjing på turné til ungdomsskular i Sogn og Fjordane.

av Marit Bendz
Lagnader, dans og drøs

– Folk druknar. Poenga druknar. Bårene klukkar meir enn dei bryt. Men likevel er det overveldande. Elementa kryp innunder varmedressen saman med lagnadene, skriv Marit Bendz frå vandreteater i havgapet i Bremanger.

av Marit Bendz
Kritikk
Liv, død og kjærleik

KRITIKK: I Så vakker du er vert både botnlaus sorg og ekstatisk lykke formidla med humor og eit musikalsk følgje som forsterkar alle kjenslene. – Framsyniga viser ein ny generasjon kunstnarar i Sogn og Fjordane, skriv Marit Bendz.

av Marit Bendz
Nyheter
Senk scenekanten!

REGIONTEATER: – Kom nærare. Ta oss med. Slepp til lokale talent og ta nye typar risiko. Tips strøymde på då Kultureliten på Pikantloftet drøfta Sogn og Fjordane Teater. Men teatersjefen sjølv var lite lydhøyr, rapporterer Marit Bendz for Scenekunst.no frå debattmøte om SoFt måndag denne veka.

av Marit Bendz

S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no