S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Dordi Strøm
Debatt
Elefanten i Fjaler

I si vranglesing vil ikkje festivalleiinga diskutere møtet mellom frivillige amatørar og profesjonelle i scenekunsten. I staden sporar dei av ein viktig debatt.

av Dordi Strøm
Essay
Om fotball og menn, for alle og ingen

Du drøymer om menn du, Vegard Vinge, og kjøper deg ein heilt eigen oppblåsbar Kevin Keegan. Han er sikkert seks, åtte, ti meter høg, og får stå der og smile Vegard Vinge-smilet sitt til publikum når dei går heim etter framsyninga.

av Dordi Strøm
Eventyr
Eventyret om dei tre scenografane - del 4

Tusen teikningar – Ein korona noir av Dordi Strøm

av Dordi Strøm
Eventyr
Eventyret om dei tre scenografane - del 3

Mange års røynsle med troll – Ein korona noir av Dordi Strøm

av Dordi Strøm
Eventyr
Eventyret om dei tre scenografane - del 2

Den gamle scenografen – Ein korona noir av Dordi Strøm

av Dordi Strøm
Eventyr
Eventyret om dei tre scenografane - del 1

Nokon må døy – Ein korona noir av Dordi Strøm

av Dordi Strøm
Essay
Spor i snøen

Dordi Strøm har spunne vidare etter at ho så Døden kommer ikke med ljå på Teaterfestivalen i Fjaler i september. Kven var Ted Kaczynski, og kva seier hans forferdelege handlingar om livet vi alle lever?

av Dordi Strøm
Essay
Antiheltane sitt epos

Scenografen Dordi Strøm har vore på Teaterfestivalen i Fjaler. Der har ho sett Det siste epos, men ho har skrive sitt eige, ei forteljing om kunsten og menneska som lagar han.

av Dordi Strøm
Essay
Scenografisk ferdaminne fra Fjaler # 5: Zett

Det begynner å bli en stund siden september og Teaterfestivalen i Fjaler. Scenograf Dordi Strøm har latt minnene modne, og skriver her om koblingene mellom De Utvalgtes forestilling Auka Røynd og Ane Dahl Torp og Sjur Miljeteigs Solaris Korrigert. Det er vakkert, skjørt og handler i bunn og grunn om hva det er å være menneske.

av Dordi Strøm
Essay
Scenografisk ferdaminne fra Fjaler #1: Solaris korrigert

«Komanigjen, da. Vi er på festival. «Solaris» spiller på samfunnshuset i vesle Dale. Og salen er full og publikum elsker forestillingen. Hvorfor gidder du? Men sånn er jeg. Jeg er scenograf.» Nytt ferdaminne fra scenograf Dordi Strøm, fra Teaterfestivalen i Fjaler.

av Dordi Strøm
Essay
Scenografisk ferdaminne fra Fjaler #4

«Hele den lille dalen oppe ved Fredensborg i Fjaler blir innsida av det store runde hodet til Bamsefar, til Zett i lia, vi ser inn i hodeskallen hans, der han står midt i larvene med det røde blodet i bekken rennende mellom beina. Jeg tenker at det er Zett de kommer til å finne når de graver oss opp om tusen år.» Scenograf Dordi Strøm har skrevet en serie scenografiske ferdaminner fra Fjaler.

av Dordi Strøm

S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no