S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Svante Aulis Löwenborg
Kritikk
Kroppslig musik

ANMELDELSE: – Klangteater som på många sätt utgör en hörnsten i modern scenkonst, skriver Svante Aulis Löwenborg fra Ultimafestivalen om forestillingen Delusion of the Fury, iscenesatt av Heiner Goebbels.

av Svante Aulis Löwenborg
Nyheter
"Vi satt på en produkt som borde kunna dra mycket mer folk"

INTERVJU: Det er først de siste 10-15 årene at norsk scenekunst har fått virkelig betydning, et internasjonalt rykte og høy kunstnerisk kvalitet. Det skyldes ikke minst de programmerende scenene, mener Kristian Seltun.

av Svante Aulis Löwenborg
Nyheter
- Samtidsdiskursen är faktiskt hotad i Norge

Det sier Black Box-sjef Jon Refsdal Moe i intervju med den svenske skribenten og regissøren Svante Aulis Löwenborg. Per Ananiassen i Teaterhuset Avant Garden i Trondheim er ikke mindre bekymret. – Det finns en brist på politisk entusiasm kring det vi arbetar med, också från kulturbyråkraternas sida, sier han. Men begge mener likevel at den typen teater de representerer står sterkt.

av Svante Aulis Löwenborg
Nyheter
Frykter nedleggelser av kompanier

INTERVJU: – Vi kommer att se flera nedläggningar av kompanier, tror jag, sier BIT Teatergarasjens Sven Åge Birkeland til den svenske skribenten og regissøren Svante Aulis Löwenborg. Löwenborg har vært i Norge for å intervjue lederne for de programmerende scenene BIT Teatergarasjen, Teaterhuset Avant Garden og Black Box Teater.

av Svante Aulis Löwenborg

S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no