S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Ole Hval
Kritikk
Barna overtar Ultima

På Barnas Ultimadag får barna utforske musikk i trygge rammer. – Dette er ikke nødvendigvis negativt, men det er også mulig å tenke seg at barnas deltakelse kunne blitt utforsket og utfordret mer, skriver Ole Hval.

av Ole Hval
Kritikk
Å fange det autentiske

“En plass i solen” treffer ikke midt i hjertet, men byr på sterke fortellinger jeg ikke ville vært foruten, skriver Ole Hval om Folkets festspillscene i Bergen.

av Ole Hval
Debatt
Foreldede kunstforståelser?

KOMMENTAR: – I moderne teaterteori er det for lengst utdatert å vurdere en forestilling som et lukket objekt som observeres uavhengig av et publikum, skriver Ole Hval fra lanseringen av rapporten om Kunstløftet.

av Ole Hval
Kritikk
Det ærlige og det påtatte

På sitt beste vrir de relativt enkle tekstene og den overdrevne teatraliteten på våre felles referanser og setter dem i nytt perspektiv, skriver Ole Hval om Verk Produksjoners nye forestilling, som låner tittel fra en Bowie-låt.

av Ole Hval
Nyheter
Å lage kunst for barn

KRITIKK: Siste utgave av det svenske litteraturtidsskriftet Kritiker har ambisjon om å skape en kritisk, faglig diskusjon rundt temaet barn og kunst. Den er også verdt å lese med scenekunstblikk, hvis man er villig til å sortere litt i stoffet, skriver Ole Hval.

av Ole Hval
Kritikk
Stamsund i Verden

Stamsund Teaterfestival preges av en særegen kontrast mellom det lokale og det internasjonale i et spennende og publikumsutfordrende program, skriver Ole Hval.

av Ole Hval
Kritikk
Et fantastisk møte

KRITIKK: Ann Liv Young briljerer med ungdomsprosjekt på Stamsund Teaterfestival, skriver Ole Hval.

av Ole Hval
Kritikk
Lygre i dansk dogmestil

KRITIKK: Iscenesettelsen av Arne Lygres Jeg forsvinder på Aarhus Teater har teksten i sentrum. Men det sceniske uttrykket kommer dermed litt i skyggen, mener vår anmelder Ole Hval.

av Ole Hval

S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no