S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 12. oktober 2023

Skuespillerpodden om figurteater

Bilde fra Tormod Lindgrens forestilling Simplicissimus. Foto: Erika Hebbert


Publisert
12. oktober 2023
Sist endret
12. oktober 2023

Podkast

Del artikkel
https://scenekunst.no/artikler/skuespillerpodden-om-figurteater
Facebook

(Ingen innlegg)

I den nye episoden av Skuespillerpodden snakker Øystein Stene med figurteaterskaper Tormod Lindgren.

Månedens episode av Skuespillerpodden handler om forholdet mellom figurteater og alminnelig teater, og hva det vil si å være skuespiller i figurteateret. Tormod Lindgren er kunstnerisk leder for Teater Corpus, og har de siste årene vært en av landets mest aktive figurregissører. Figurer og dukker har vært brukt i tusenvis av år, og kan trolig knyttes til selve teatrets opprinnelse. Hvorfor ble dukker så tidlig en del av teatrets og skuespillerkunstens utvikling, og hvilke problemstillinger har det tatt opp i seg?

Samtalen forsøker å avdekke dukke- og figurteatrets påvirkning på alminnelig teater, på billedkunsten og den tidlige avantgarden. Og ikke minst prøve å finne ut hvilke særlige egenskaper en figurspiller trenger, og hvordan øve dem.

Lytt til episoden her.


Nyheter
Skuespillerpodden om stemmebruk

I podkasten Skuespillerpodden samler Øystein Stene gjester til å snakke om tema knyttet til skuespillerkunst. I denne episoden er spørsmålet: Hvordan jobbe med og utvikle stemmen.

Nyheter
Skuespillerpodden om scenespråk

Dramaturg og språkkonsulent Ola E Bø og talepedagog Maria Rosanna Wennerstein om skuespilleres bruk av dialekter, sosiolekter og andre -lekter

Podkast
Hvordan har filmskuespill utviklet seg?

I den nye episoden av Skuespillerpodden handler det om norsk filmskuespill.

Nyheter
Skuespillerpodden om skuespillerkroppen

I Skuespillerpodden snakker dosent på Teaterhøgskolen, Øystein Stene, om ulike tema knyttet til skuespillerkunst. I denne episoden er spørsmålet: Hva er en skuespillerkropp?


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no