S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 21. februar 2023

Skuespillerpodden om stemmebruk


Publisert
21. februar 2023
Sist endret
26. mai 2023

Nyheter Teater

Del artikkel
https://scenekunst.no/artikler/skuespillerpodden-om-stemmebruk
Facebook

Miriam Sogn underviser skuespillerstudenter i talefag

I podkasten Skuespillerpodden samler Øystein Stene gjester til å snakke om tema knyttet til skuespillerkunst. I denne episoden er spørsmålet: Hvordan jobbe med og utvikle stemmen.

Dosent på Teaterhøgskolen, Øystein Stene, tar i podkasten Skuespillerpodden opp ulike spørsmål knyttet til skuespillerkunst. I denne episoden kan man høre en samtale mellom Stene og to av lærerne på Teaterhøgskolen som underviser i stemmebruk.

Logoped Maria Rosanna Wennersten og skuespiller Miriam Sogn har arbeidet i mange år ved Teaterhøgskolens stemmeundervisning. I denne podcasten forklarer de hva en stemme er fra et skuespillerperspektiv, og hvilket potensiale den kan ha. Stemmen er «kultivert» gjennom oppvekst og oppdragelse mener pedagogene, og noe av jobben er å finne tilbake til den opprinnelige stemmen.

Vi blir kjent med spesifikke verktøy og øvelser for å utvikle stemmens uttrykk og klang. Episoden drøfter også hva som skjer hvis skuespillerens stemme oppleves for kontrollert og kalkulert.

Episoden kan lyttes til her.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no