S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 27. januar 2023

Skuespillerpodden om skuespillerkroppen


Publisert
27. januar 2023
Sist endret
26. mai 2023

Nyheter Teater

Del artikkel
https://scenekunst.no/artikler/skuespillerpodden-om-skuespillerkroppen
Facebook

I Skuespillerpodden snakker dosent på Teaterhøgskolen, Øystein Stene, om ulike tema knyttet til skuespillerkunst. I denne episoden er spørsmålet: Hva er en skuespillerkropp?

Hanne Riege og Sylvi Fredriksen har lang erfaring som bevegelsespedagoger for skuespillerutdanningen ved Teaterhøgskolen. De snakker om hvilke kroppsidealer som har preget teateret, hvordan dette har endret seg, og hva slags forventninger som stilles til unge skuespilleres evne til å bruke kroppen. Ferdigheter som fekting og pardans er byttet ut med forventninger om tilgjengelighet og åpenhet. Hva betyr det å ha en tilgjengelig kropp, og hvordan øver man seg opp til det? Hva menes egentlig når skuespillerpedagoger snakker om å være til stede i egen kropp, og hvordan være det? Skuespillerpodden er en podcast om skuespill i film og på teater, produsert av Teaterhøgskolen i samarbeid med Rushprint og Scenekunst.no. Episoden kan lyttes til her, eller der du ellers finner podkast.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no