S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 14. desember 2023

Skuespillerpodden julespesial - Er presten skuespiller?

Biskop i Oslo, Kari Veiteberg. Foto: Dag Smemo/Oslo bispedømme


Publisert
14. desember 2023
Sist endret
14. desember 2023

Podkast Teater

Del artikkel
https://scenekunst.no/artikler/skuespillerpodden-julespesial-er-presten-skuespiller
Facebook

(Ingen innlegg)

I Skuespillerpoddens julespesial snakker Øystein Stene med biskop i Oslo, Kari Veiteberg.

Er presten skuespiller? Og gudstjenesten en form for teater? Er Gud den ultimate publikummer eller den absolutte performer, og hva slags skuespillertablå er egentlig Jesus-barnet i stallen? I Skuespillerpodden julespesial møter vi Kari Veiteberg, biskop i Oslo som også har studert teatervitenskap. Hennes interesse for skuespill stammer fra teologien og et ønske om å lage et rom der skillet mellom betrakter og aktør kan overskrides. Kari Veiteberg snakker om hva som skal til for at en forestilling blir et ritual, og hvorvidt publikum kan bli involvert i det som skjer. Hvordan ritualene i religion endrer menneskenes roller og troen på dem stadig etablerer ny orden. Og om det kroppslige og det skandaløse i kristendommen som gjør at biskopen ikke kan gi slipp på sin religion. Lytt til episoden her.


Kritikk
Kraften i det usette

Liv Kristin Holmbergs kunstliturgiprosjekt åpner for sanselighet i kirkelige ritualer.

av Aksel Tollåli
Nyheter
Skuespillerpodden om stemmebruk

I podkasten Skuespillerpodden samler Øystein Stene gjester til å snakke om tema knyttet til skuespillerkunst. I denne episoden er spørsmålet: Hvordan jobbe med og utvikle stemmen.

Nyheter
Skuespillerpodden om skuespillerkroppen

I Skuespillerpodden snakker dosent på Teaterhøgskolen, Øystein Stene, om ulike tema knyttet til skuespillerkunst. I denne episoden er spørsmålet: Hva er en skuespillerkropp?


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no