S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Brynjar Åbel Bandlien
Intervju
En Munkholm, en te, to kaffe og et snitt med Per Roar

– Til tross for at traumer og scenekunst på mange måter er ikke-sammenlignbare størrelser, overskrider begge vår lineære forståelse av tid, sier dansekunstner Per Roar. Før sommeren presenterte han sitt doktorgradsarbeid “Docudancing Griefscapes” i Oslo. Like før han avla graden i Helsinki høsten 2015, møtte Brynjar Bandlien ham på Teddy’s til en lang samtale.

av Brynjar Åbel Bandlien
Debatt
Samtidsdans - en enda kortere bruksansvisning

INNLEGG: Jeg vil gjøre et annet forsøk på å definere samtidsdansen, fortsatt uten å proklamere at dette på noen måte er den eneste lesningen. Brynjar Åbel Bandlien tar opp tråden etter Kenneth Flak.

av Brynjar Åbel Bandlien
Debatt
Ja! til Jeg! til Vi! til Yeah! til Je!

INNLEGG: Ideen med å legge DHPDH frem på Spleis var å åpne en prosess i dansekunstfeltet. Alle, også Sidsel Pape, kan være med på å forme denne bevegelsens innhold og retning videre, skriver Brynjar Bandlien i dette svaret til Pape.

av Brynjar Åbel Bandlien
Debatt
Frie dansekunstnere er grunnfjellet

INNLEGG: – Fri dansekunst må høyere opp på agendaen i Kulturdepartementets strategi for dans, skriver dansekunstner Brynjar Åbel Bandlien. Departementet offentliggjør snart strategiplanen "Dans i hele landet" for perioden 2013-2015. Planen var på høring i sommer.

av Brynjar Åbel Bandlien

S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no