S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Anette Therese Pettersen, Hild Borchgrevink, redaktør – 4. januar 2017

Ny redaktør


Publisert
4. januar 2017
Sist endret
26. mai 2023
Tekst av

Nyheter Generelt

Del artikkel
https://scenekunst.no/sak/ny-redaktor-2/
Facebook

Fra nyttår og fram til sommeren er Anette Therese Pettersen redaktør for Scenekunst.no.

Anette Therese Pettersen er ansatt i et vikariat som redaktør for Scenekunst.no fram til sommeren 2017.

Redaktør Hild Borchgrevink har fått stipend til et bokprosjekt og skal ha permisjon for å arbeide med dette. I perioden skal hun fortsatt skrive for Scenekunst.no samt ha ansvar for rapportering for 2016.

Anette Therese Pettersen er teaterkritiker, redaktør og skribent basert i Oslo og i Kristiansand. Hun har vært redaktør for flere scenekunstfaglige publikasjoner samt for Kunstløftet.no. Hun er kritiker for Morgenbladet, Scenekunst.no og Norsk Shakespeare- og Teatertidsskrift og har tidligere vært kritiker og kommentator i NRK, Dagsavisen og Klassekampen. Hun har en master i teatervitenskap fra Universitetet i Oslo og er tilknyttet Høgskolen i Oslo og Akershus og Kunsthøgskolen i Oslo som veileder og gjesteforeleser.

– Jeg er glad for å få en så kompetent vikar, sier Hild Borchgrevink. – Nå har jeg sittet som redaktør i fire år, og særlig det siste året har flere nødvendige endringer kommet i mål. Nå har Scenekunst.no en stabil organisasjonsstruktur, regelmessig prosjektstøtte til drift og nye nettsider der alt stoff som er produsert, er søkbart i samme system. Vi har en kompetent pool av frilansskribenter og er i gang med å bygge opp egeninntekter gjennom annonser. Jeg har fått et tre måneders prosjektstipend som gir mulighet til en etterlengtet faglig fordypning, og jeg gleder meg til å se Scenekunst.no utvikle seg videre i dette halve året med Anette som redaktør.

Scenekunst.no AS har satt i gang et strategisk arbeid for å styrke økonomien ytterligere. Et tidsskrift med daglig publisering og ambisjoner om å være et samlingspunkt for hele det utøvende feltet, trenger mer enn dagens halve stilling som redaktør og daglig leder.

– Det er veldig spennende å få jobbe med Scenekunst.no i denne perioden, sier Anette Therese Pettersen. – Jeg har vært tilknyttet nettstedet over flere år, og har blant annet redigert tekster her – noe jeg ser fram til å gjøre enda mer av. Scenekunst.no har mange gode skribenter, og jeg vil følge opp arbeidet med å få enda bredere geografisk dekning.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no