S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 18. juni 2024

Skuespillerpodden om stemmereise

Marius Holth


Publisert
18. juni 2024
Sist endret
18. juni 2024

Podkast Teater

Del artikkel
https://scenekunst.no/artikler/skuespillerpodden-om-stemmereise
Facebook

(Ingen innlegg)

I denne utgaven av Skuespillerpodden snakker Øystein Stene med stemmepedgaog Marius Holth.

De fleste skuespillere går gjennom en eller annen form for sangtrening. Men utgangspunktet for disse stemmene er svært forskjellige, og behovene kan være ulike. Hvordan bruke sang til å utvikle stemme og kommunikasjonsevne?

Høgskolelektor Marius Holth har laget et pedagogisk opplegg han omtaler som «stemmereise». Metoden handler om å oppdage stemmens potensiale og finne ut hva som bor i den, for så å kunne bruke den mer bevisst. For Holth er det å jobbe med stemme nært knyttet til både den personlige og kunstneriske reisen. Lytt til podkasten her.


Nyheter
Skuespillerpodden om skuespillerkroppen

I Skuespillerpodden snakker dosent på Teaterhøgskolen, Øystein Stene, om ulike tema knyttet til skuespillerkunst. I denne episoden er spørsmålet: Hva er en skuespillerkropp?

Nyheter
Skuespillerpodden om stemmebruk

I podkasten Skuespillerpodden samler Øystein Stene gjester til å snakke om tema knyttet til skuespillerkunst. I denne episoden er spørsmålet: Hvordan jobbe med og utvikle stemmen.

Podkast
Skuespillerpodden om psykodrama

I den nyeste utgaven av Skuespillerpodden snakker Øystein Stene med psykodramaterapeuten Eduardo Verdu.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no