S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 7. mars 2024

Skuespillerpodden med Harald Fuhrmann

Bilde fra Schaubühne i Berlins oppsetning av Det gode menneske fra Sezuan av Bertolt Brecht i 2017 som var en coproduksjon med Hochschule für Schauspielkunst "Ernst Busch" Berlin. Foto Gianmarco Bresdaolo/Schaubühne. Regi: Peter Kleinert. Scenografi: Céline Demars. Kostymedesign: Susanne Uhl


Publisert
7. mars 2024
Sist endret
7. mars 2024

Podkast Teater

Del artikkel
https://scenekunst.no/artikler/skuespillerpodden-med-harald-fuhrmann
Facebook

(Ingen innlegg)

I den nyeste episoden av Skuespillerpodden snakker Øystein Stene med skuespiller, regissør og pedagog Harald Fuhrmann om sosial gestus og arven etter Brecht.

Tysk teater og skuespill er preget av arven etter dramatiker og regissør Bertolt Brecht. I denne episoden av Skuespillerpodden snakker Øystein Stene med Harald Fuhrmann – skuespiller, regissør og pedagog i tradisjonen fra Brecht. I denne metoden er ideen om den «sosiale gestus» sentral: Alle mennesker etablerer sine roller og relasjoner gjennom ord, gester og mimikk. Skuespilleren må derfor først og fremst bli en god observatør av menneskelige kommunikasjon, for å skjønne hvordan dette kan gjenskapes på film eller scene. Fuhrmann er opptatt av skuespillernes aktive valg, hva rollen skal brukes til, hvordan den skal kommunisere. Unge norske skuespillere tenderer til å være for opptatt av seg selv, av sitt indre liv, istedenfor å fokusere på sine valg, sine relasjoner og sitt forhold til samfunnet, hevder Fuhrmann.

Lytt til episoden her.


Podkast
Skuespillerpodden om psykodrama

I den nyeste utgaven av Skuespillerpodden snakker Øystein Stene med psykodramaterapeuten Eduardo Verdu.

Nyheter
Skuespillerpodden: Hvem var Stanislavskij?

I den nyeste utgaven av Skuespillerpodden snakker Øystein Stene med forfatter og oversetter Geir Pollen om Konstantin Stanislavskij og starten på moderne skuespillerteknikk.

Podkast
Skuespillerpodden julespesial - Er presten skuespiller?

I Skuespillerpoddens julespesial snakker Øystein Stene med biskop i Oslo, Kari Veiteberg.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no