S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 10. januar 2024

Erik Ulfsby ny kunstnerisk leder for Kulturfestivalen Peer Gynt


Publisert
10. januar 2024
Sist endret
10. januar 2024

Nyheter Teater

Del artikkel
https://scenekunst.no/artikler/erik-ulfsby-ny-kunstnerisk-leder-for-kulturfestivalen-peer-gynt
Facebook

(Ingen innlegg)

Erik Ulfsby. Foto: Bård Gundersen

Erik Ulfsby tar over som kunstnerisk leder for Kulturfestivalen Peer Gynt fra 2025. Han overtar stillingen etter Ellen Horn, som har hatt det kunstneriske ansvaret for festivalen de siste seks årene. Det melder festivalen i en pressemelding.

Erik Ulfsby har vært teatersjef på Det Norske Teatret siden 2011. For ett år siden meldte han at han ville gi seg før det siste åremålet gikk ut, og i høst ble Kjersti Horn ansatt som hans etterfølger. Hun tiltrer i 2025. Ulfsby var regissør på Peer Gynt på Gålå fra 2014-2016, og til sommeren skal han ta på seg oppgaven igjen. Lederstillingen tiltrer han i når han er ferdig som teatersjef i 2025. I pressemeldingen fra Peer Gynt AS sier administrerende direktør May Brit Støve at de måtte velge fra øverste hylle når de skulle erstatte Ellen Horn: "Øverst på ønskelisten var en av våre mest respekterte og anerkjente ledere innenfor teater i Norge i dag, nemlig Erik Ulfsby. Når han nå har takket ja til stillingen, er vi helt sikre på at Kulturfestivalen Peer Gynt kan fortsette reisen sin mot nye kunstneriske høyder. Med Erik Ulfsby får vi en kunstnerisk leder med teft for de store formatene."

Ellen Horn legger fram festivalprogrammet for 2024 i slutten av januar.

- Jeg er veldig stolt over de kunstneriske valgene jeg har tatt i årene som kunstnerisk leder for Kulturfestivalen Peer Gynt, og jeg er nå stolt over å kunne gi stafettpinnen videre til en av Norges fremste teaterprofiler, sier Ellen Horn.

Kulturfestivalen Peer Gynt arrangeres 1.-10. august i 2024, og det er siste året Ellen Horn er kunstnerisk leder for Kulturfestivalen Peer Gynt. I 2025 overtar Erik Ulfsby som kunstnerisk leder, og festivalen arrangeres 1.-9. august i 2025.


Notiser
Erik Ulfsby avsluttar åremålet eit år før det tredje åremålet går ut

Etter 14 år er tida kome for å sleppe nye krefter til i teatersjefstolen på Det Norske Teatret. No gjer Erik Ulfsby snart stafettpinnen vidare. Det melder Det Norske Teatret i ei pressemelding.

Nyheter
Kjersti Horn ny teatersjef på Det Norske Teatret

Regissøren Kjersti Horn er tilsett som ny teatersjef på Det Norske Teatret. Det melder teatret i ei pressemelding.

Nyheter
Teatersjef fram til 2025

Styret ved Det Norske Teatret har forlenga åremålet til teatersjef Erik Ulfsby fram til 2025.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no