S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Tore Vagn Lid
Debatt
Bevar teatervitenskap: 3. akt!

Fagmiljøet i drama og teater ved NTNU uttrykker bekymring for at det ikke finnes noen planer for bevaring av faget når flere professorer går av med pensjon.

av Bjørn Rasmussen, Tore Vagn Lid, Svein Gladsø, Vigdis Aune, Barbro Rønning, Hilde Kvam, Heli Aaltonen, Ellen Foyn Bruun, Cecilie Haagensen, Ingvild Rømo Grande, Kathy Barolsky, Nils Christian Boberg
Baktanker
Quiz som teater & teatret som quiz

– Kvar kjem denne trongen til å teste frå? Er testane der for vår skuld, for at vi skal kunne få det betre – forbetre oss – eller har dei kanskje byrja å leve sitt eige mystiske liv, uavhengig av oss? Regissør Tore Vagn Lid spør i eit blogginnlegg forut for premieren på si framsyning “Fridomens vegar”.

av Tore Vagn Lid
Debatt
«Ytterst representativ for sin stand» (N. Grieg)

– Det er ikke jeg som påstår at Nordahl Grieg hadde Fredrik Odfjell i tankene sine ut over 1930-tallet, det er Nordahl Grieg selv, skriver Tore Vagn Lid i dette innlegget. BT arrangerer debatt om Vår ære/vår makt på Litteraturhuset i Bergen denne uken.

av Tore Vagn Lid
Debatt
Når det går på æren løs for makten: sensurens ekko 1935-2016

– Etter over en uke med anklager og press fra næringslivsleder Johan Fredrik Odfjell mot Den Nationale Scene, meg selv og forestillingen Vår ære/ Vår makt: Her er mitt forsøk på et åpent svar, skriver Tore Vagn Lid i denne teksten, gjenpublisert fra hans blogg.

av Tore Vagn Lid
Debatt
Samtaler om det politiske - 13 år etter

Tor Arne Ursin avslutter dialogen med Tore Vagn Lid om politisk teater med syv assosiasjoner – om blant annet Frank Castorf, Ibsen, borgerskapets dobbeltmoral og et villmorelltre. Her er replikk nummer syv:

av Tore Vagn Lid
Debatt
Dramaturgi & ideologi: hva var og hva er naturalisme? (del II)

– Står vi i en ny naturalisme i dag? En ny æra der det biologiske blikket rekker over stadig flere sider ved det å være menneske, spør Tore Vagn Lid i den siste av sine refleksive etyder.

av Tore Vagn Lid
Debatt
Dramaturgi og ideologi: hva var og hva er naturalisme?

I sin tredje refleksive etyde undersøker Tore Vagn Lid ett konkret forhold mellom ideologi og dramaturgi, nærmere bestemt det stadig tilbakevendende fenomenet som teateret kaller "naturalisme".

av Tore Vagn Lid
Debatt
Dialektikken mellom det dramatiske og det postdramatiske: 2

– For å bryta med Hollywood sin strategiske egoproduksjon, treng David Lynch nettopp kunnskapen og den teknisk-estetiske kompetansen Hollywood har utvikla, skriv Tore Vagn Lid i andre del av sin refleksive etyde, om filmen Mulholland Drive.

av Tore Vagn Lid
Debatt
Dialektikken mellom det dramatiske og det postdramatiske: 1

– Omgrepet om det postdramatiske er (i alle fall i byrjinga) meint beskrivande; altså ikkje først og fremst at noko bør skje i teatret, men at faktisk noko har skjedd, og at dette noko ikkje lenger vert femna om gjennom omgrepet "dramatisk", skriv Tore Vagn Lid.

av Tore Vagn Lid
Debatt
Refleksive etyder for et teaterfelt i endring (opptakt)

– Som regissør og som skrivende, i møter med skuespillere, scenografer, sjefer, dramaturger og journalister, opplever jeg – både hos meg selv og hos andre – en slags optimistisk forvirring, skriver Tore Vagn Lid i denne opptakten til sin artikkelserie for Dramatikerforbundets skrivestipend.

av Tore Vagn Lid
Debatt
Teater og teaterkritikk

– Teaterkunst og teaterkritikk er en felles skapende prosess, konfrontativ og nådeløs, men gjensidig skapende og formende, sa Tore Vagn Lid etter å ha mottatt Kritikerprisen for teater 2012/2013. Her er hans takketale.

av Tore Vagn Lid

S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no