S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Gry Ulfeng
Debatt
Basis til utvikling, ikke fiksert bevaring

Det er bekymringsfullt at vårt faglige rom er under angrep. I dette innlegget deles forslag til tiltak, og det oppfordres til at de frie scenekunstnerne konkretiserer sine behov slik at diskusjonen om dette blir del av kritikken av Norsk Kulturråds behandling av basisstøtten.

av Gry Ulfeng
Nyheter
Professorene tenker høyt

INTERVJU: Tore Vagn Lid og Jesper Halle går snart i gang med å bygge opp Norges første dramatikerutdanning. Gry Ulfeng har snakket med dem.

av Gry Ulfeng
Debatt
Manifest 2083

ANMELDELSE: – Virkeligheten er så vond i denne saken at de fleste ikke kan forholde seg til den som noe annet enn fiksjon. Da må scenekunsten gå til motsatt vei: til abstraksjonen, skriver Gry Ulfeng. Hun mener Manifest 2083 bare klarte det unntaksvis.

av Gry Ulfeng
Debatt
Et kulturpolitisk feilskjær fra de rødgrønne?

KOMMENTAR: – Ti millioner ekstra til fri scenekunst i revidert budsjett vil rette opp en skjevhet, skriver Gry Ulfeng. Hun mener trange rammer i budsjettforslaget og Kulturdepartementets føring til dans hindrer utvikling og setter Kulturrådet i klemme.

av Gry Ulfeng

S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no