S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Hild Borchgrevink, redaktør – 18. juni 2015

Sterke navn til Dramatikkens hus


Publisert
18. juni 2015
Sist endret
26. mai 2023
Tekst av

Nyheter

Del artikkel
https://scenekunst.no/sak/sterke-navn-til-dramatikkens-hus/
Facebook

Salen på Dramatikkens hus. Foto: Dramatikkens hus

Trine Falch, Geir Gulliksen, Finn Iunker og Olaug Nilssen er blant de åtte nye husdramatikerne på Dramatikkens hus. Programmet etablerer også samarbeid med Kunsthøgskolen i Oslo og Den Nationale Scene i Bergen.

I dag er åtte nye husdramatikere ved Dramatikkens hus annonsert. Det er andre gang Dramatikkens hus tilbyr et slikt program.

Husdramatikere i 2016-2017 er Mikkel Bugge, Trine Falch, Geir Gulliksen, M. H. Hallum, Finn Iunker, Pia Maria Roll Jessen, Olaug Nilssen og Jonas Corell Petersen.

Dramatikkens hus mottok 102 søknader fra 106 søkere, og kunstnerisk leder Line Rosvoll sier i en pressemelding at hun er imponert over det høye nivået.

Kunstnere som tas opp i husdramatikerprogrammet tilbys ressurspersoner, prøverom og visningsmuligheter på Dramatikkens hus i to år, samt et stipend på kr. 200.000. Programmet har som formål å utvikle dramatikerskap over tid og å medvirke til å skape og framføre dramatikk med høy kvalitet.

Nytt av året er at Dramatikkens hus samarbeider med Kunsthøgskolen i Oslo og Den Nationale Scene i Bergen. Finn Iunker er stipendiat på scenetekst i Stipendiatprogrammet for kunstnerisk utviklingsarbeid ved KHiO og Olaug Nilssen vil primært virke og arbeide ved DNS som en del av programmet. Før Olaug Nilssen på listen over husdramatikere på DNS står ingen ringere enn Henrik Ibsen og Nordahl Grieg.

Åtte av de 16 husdramatikerne som har fullført første runde av programmet, blir knyttet til Dramatikkens hus gjennom individuelle prosjekter.

Juryen for husdramatikerprogrammet har bestått av Line Rosvoll, Kristina Kjeldsberg, Ole Johan Skjelbred, Matilde Holdhus og Trine Kleven.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no