S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Hild Borchgrevink, redaktør – 5. september 2013

Sterke dramatikere nominert til Ibsenpris


Publisert
5. september 2013
Sist endret
26. mai 2023
Tekst av
Hild Borchgrevink, redaktør
Nyheter

Ibsenprisen er Skien kommunes pris og landets eneste dramatikerpris. Den ble delt ut første gang i 1986 og er på 150 000 kroner og en statuett av Nina Sundbye.

Ibsenprisen deles ut til en norsk dramatiker som har fått oppført et nytt verk for barn eller voksne ved et profesjonelt teater det siste året, eller for et samlet dramatisk forfatterskap.


Del artikkelen
https://scenekunst.no/sak/sterke-dramatikere-nominert-til-ibsenpris/
Facebook

Nominerte til Ibsenprisen 2013: f.v. Geir Gulliksen, Arne Lygre og Christopher Nielsen. Foto: f.v. Siren Lauvdal, Andreas Bache-Wiig og privat.

Dramatikerne Geir Gulliksen, Arne Lygre og Christopher Nielsen er nominert til Ibsenprisen 2013, i følge en pressemelding fra Skien kommune.

Nielsen er nominert for stykket Entropi, som hadde urpremiere 21. januar 2012 på Nationaltheatret. Entropi er stykke nummer to i forfatterens trilogi Stafylokokktrilogien. Nielsen er fra Oslo.

Geir Gulliksen er nominert for stykket En kropp som hadde urpremiere på Dramatikkens hus i oktober 2012. Gulliksen er fra Kongsberg og bor i Oslo.

Arne Lygre er nominert for stykket Jeg forsvinner som hadde premiere 24. august 2012 på Nationaltheatret. Skuespiller Gisken Armand vant tidligere i år Heddapris for sin rolle i samme stykke. Arne Lygre er fra Bergen og bor i Oslo.

Ibsenprisen deles ut til en norsk dramatiker som har fått oppført et nytt verk for barn eller voksne ved et profesjonelt teater det siste året. Prisen kan også tildeles et samlet dramatisk forfatterskap.

Juryen har i 2013 vært ledet av Kari Gisholt fra Norsk kritikerlag. I tillegg til leder har juryen fem medlemmer: Audny Chris Holsen fra Norsk Sceneinstruktørforening, Mathilde Holdhus fra Norsk Dramaturgforum, Nils Heyerdahl fra Norsk Teaterlederforum, Live Hov fra Universitetet i Oslo og Anders T. Andersen fra Teater Ibsen og Skien kommune.

Juryen har i år vurdert 41 manus som alle har hatt urpremiere på norske scener og i Radioteatret i 2012.

Prisen deles ut i Skien onsdag 18. september. Seremonien er en del av Skien International Ibsen Conference 2013.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no