S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Hild Borchgrevink, redaktør – 29. oktober 2012

Nytt åremål og ny tittel


Publisert
29. oktober 2012
Sist endret
26. mai 2023
Tekst av
Hild Borchgrevink, redaktør
Nyheter

Del artikkelen
https://scenekunst.no/sak/nytt-aremal-og-ny-tittel/
Facebook

Per Ananiassen. Foto: curatorspiece.net

Per Ananiassen får fire nye år på Teater Avant Garden i Trondheim. Fra 1. januar har han også tittelen teatersjef.

Styret for Teaterhuset Avant Garden i Trondheim har besluttet å tilby kunstnerisk og daglig leder Per Ananiassen et nytt åremål fra 1. januar 2013 og i 4 år framover. Ananiassen skifter samtidig tittel til teatersjef.

– På tross av trange budsjettrammer er Avant Garden under Ananiassens ledelse en viktig arena for samtidsorientert scenekunst, sier styreleder Thorbjørn Bratt. Styret er også tilfreds med husets tverrkunstneriske fokus.

Per Ananiassen kom til Avant Garden i 2008 fra stillingen som dramaturg på Trøndelag teater.

Teaterhuset Avant Garden ble etablert i 1984 av de tre friteatergruppene Magna Vox (tidligere Det lille musikkteater), Petrujska teater og Studio teater. De tre gruppene drev selv teatret i mange år. I dag er Avant Garden et programmerende teater. Det er organisert som en ideell stiftelse, og virksomheten er finansiert gjennom tilskudd fra Trondheim kommune, Sør-Trøndelag Fylkeskommune og over statsbudsjettet.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no