S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Hild Borchgrevink, redaktør – 31. januar 2013

Ny mastergrad i teater


Publisert
31. januar 2013
Sist endret
26. mai 2023
Tekst av
Hild Borchgrevink, redaktør
Nyheter

Masterstudium i teater med spesialisering i skuespillerfag, regi, scenografi og scenetekst.

Toårig utdanning (120 studiepoeng). Søknadsfrist 1. april 2013

Mer info på denne siden


Del artikkelen
https://scenekunst.no/sak/ny-mastergrad-i-teater/
Facebook

KHIO. Foto: lundhagem.no

Fra neste studieår tilbyr Teaterhøgskolen mastergrad i skuespillerfag, regi, scenografi eller scenetekst. – Vi er spesielt glad for at dramatikerne nå endelig får en utdannelse i Norge, sier dekan Even Lynne.

Teaterhøgskolen ved Kunsthøgskolen i Oslo lanserer for første gang et masterstudium i teater. Studenter kan velge mellom fire spesialiseringer: skuespillerfag, regi, scenografi og scenetekst. Det blir gitt undervisning både innenfor disse fire fordypningene og felles undervisning på tvers av faggruppene.

Dette er den første formelle utdannelsen for dramatikere i Norge. I den forbindelse er Jesper Halle og Tore Vagn Lid ansatt som henholdsvis professor og professor 2 for å undervise ved masterstudiet i scenetekst.

– Spesielt er vi glad for at dramatikerne nå endelig får en utdannelse i Norge, og at skuespillerfaget og scenografifaget for første gang får et masternivå, sier dekan ved Teaterhøgskolen, Even Lynne.

Skolen har høye ambisjoner for masterstudiene, som skal "utvikle teaterkunstnere som kan flytte fagenes grenser, bringe inn nye perspektiver og strekke seg mot utfordrende kunstneriske uttrykk."

Spesialiseringen i skuespillerfag vil blant annet ta høyde for nye mediers inntog, blanding av kunstarter, teknologi, teori og sideordnede samarbeidsformer mellom faggruppene i den skapende prosessen. I alle spesialiseringer er skolen opptatt av å utvikle studentenes evne til samhandling på tvers av profesjoner.

Til master i skuespillerfag vil det bli tatt opp inntil 12 søkere, mens spesialiseringene i scenografi, regi og scenetekst vil ta opp inntil 3 søkere.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no