S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Hild Borchgrevink, redaktør – 26. november 2012

Ny lederkabal på DNS


Publisert
26. november 2012
Sist endret
26. mai 2023
Tekst av

Nyheter

Del artikkel
https://scenekunst.no/sak/ny-lederkabal-pa-dns/
Facebook

BT-journalist Finn Bjørn Tønder blir kommunikasjonssjef på DNS, i følge en pressemelding fra teatret. Samtidig meldte Bergens Tidende i går at teatret trekker den angivelige oppsigelsessaken som fikk to tidligere teatersjefer til å gå ut mot dagens ledelse.

Den Nationale Scene har ansatt Finn Bjørn Tønder i en nyopprettet stilling som kommunikasjonssjef. Det er ennå ikke avklart når Tønder vil tiltre stillingen. Finn Bjørn Tønder har lang fartstid som journalist i Bergens Tidende og har blant annet fulgt DNS i mange år.

Stillingen som kommunikasjonssjef vil inngå i teatrets ledergruppe. Sammensetningen av ledergruppen vil samtidig bli endret, i følge BT i går.

Ledergruppen skal slankes fra seks til fem personer, og teatersjef Agnete Haaland og direktør Bente Ringstad er de eneste som blir sittende.

Dramaturg Solrun T. Iversen og produksjonsteknisk sjef Øyvind Eskildsen går ut av ledergruppen. Inn kommer teknisk sjef Frank Bjørø og produksjonssjef Olaf Mackenzie.

– Den nye ledergruppen er både gjennomtenkt og ønsket av meg, uttaler teatersjef Agnete Haaland til avisen.

I følge BT skal Eskildsen samtidig ha blitt tilbudt en nyopprettet stilling som planlegger.

Finn Bjørn Tønder vil bli øverste ansvarlig for kommunikasjon internt og eksternt, innenfor avdelingene informasjon, marked og salg. Det var 29 søkere til stillingen som kommunikasjonssjef.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no