S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Hild Borchgrevink, redaktør – 24. oktober 2013

Norsk dramatikk til Asia


Publisert
24. oktober 2013
Sist endret
26. mai 2023
Tekst av

Nyheter

Del artikkel
https://scenekunst.no/sak/norsk-dramatikk-til-asia/
Facebook

Cecilie Løveid. Foto: Bjørn Erik Pedersen (cc)

Asia viser interesse for norsk dramatikk. Denne uken lanseres to skuespill av dramatiker Cecilie Løveid på kinesisk. Tidligere i oktober hadde Fredrik Brattbergs stykke Tilbakekomstene premiere i Indonesia.

Cecilie Løveids skuespill Visning og Østerrike er blitt oversatt til kinesisk. De to tekstene skal presenteres under en konferanse om skandinavisk dramatikk og teater ved Universitetet i Tianjin i Folkerepublikken Kina denne uken.

Tidligere i oktober ble Fredrik Brattbergs stykke Tilbakekomstene, som han vant Ibsenprisen for i 2012, satt opp i Bandung i Indonesia. Brattberg var til stede på premieren. På en konferanse ved universtetet i Bandung snakket han også om norsk dramatikk og Dramatikkens hus, der han for tiden er en av husdramatikerne.

Tilbakekomstene ble oversatt til indonesisk via engelsk. Stykket er nå oversatt til seks forskjellige språk, og skal også settes opp i New York i løpet av november.

Cecilie Løveids tekster er oversatt av professor Jialing Qiu ved Tianjin Normal University. Oversettelsene skal lanseres under konferansen denne uken, der Østerrike også vil bli framført.

Løveid selv vil være til stede i Tianjin sammen med i professor i teatervitenskap Knut Ove Arntzen fra Universitetet i Bergen og stipendiat Wenche Larsen fra Universitetet i Oslo.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no