S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Hild Borchgrevink, redaktør – 29. januar 2013

Fire nye år for Kristian Seltun


Publisert
29. januar 2013
Sist endret
26. mai 2023
Tekst av

Nyheter

Del artikkel
https://scenekunst.no/sak/fire-nye-ar-for-kristian-seltun/
Facebook

Kristian Seltun. Foto. GT Nergaard

Teatersjef Kristian Seltun har fått fire nye år på Trøndelag teater.

Teatersjef Kristian Seltun er ansatt for en ny fireårsperiode ved Trøndelag Teater, fra 2014 – 2017. Seltun tiltrådte som teatersjef i januar 2010, og kom da fra stillingen som sjef på Black Box Teater i Oslo.

– I sin første periode som teatersjef har Seltun spisset teatrets profil og satset på et moderne teateruttrykk som slår an hos publikum. Også sin funksjon som administrerende direktør har han utført svært tilfredsstillende, skriver styret ved Trøndelag teater i en pressemelding.

Trøndelag teater fylte 75 år i 2012. Om en uke går teppet opp for Fedra i regi av Kjersti Haugen sammen med koreograf Anne Grete Eriksen.

– Det som er viktig for meg i omgang med klassikerne, er at regissørene, scenografene, skuespillerne og alle de andre kunstnerne som lager forestillingene våre føler seg frie til å gjøre det på sin måte. De kommer opp med nye lesninger og nye fortolkninger av innholdet, selvsagt, men mest sentralt er det at de gir tekstene et nytt rom og at de utforsker scenekunstens virkemidler, om det er i en stor scenografi på Hovedscenen eller stedspesifikt, skriver Seltun i forordet til programmet for denne sesongen.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no