S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Hild Borchgrevink, redaktør – 30. august 2013

Carte Blanche søker ny teatersjef


Publisert
30. august 2013
Sist endret
26. mai 2023
Tekst av
Hild Borchgrevink, redaktør
Nyheter

Del artikkelen
https://scenekunst.no/sak/carte-blanche-soker-ny-teatersjef/
Facebook

Carte Blanche s/h

Teatersjef for Carte Blanche, Norges nasjonale kompani for samtidsdans, vil gi seg etter endt annenperiode sommeren 2014. Stillingen blir nå lyst ut.

En pressemelding fra kompaniet forteller at teatersjef Bruno Heynderickx i går informerte styret om at han ikke vil søke stillingen sin på nytt når åremålet hans går ut i juli 2014.

Styret vedtok i samme møte å utvide åremålsstillingsperioden fra tre til fire år.

Heydenrickx' stilling vil bli utlyst umiddelbart.

– Det var ikke en enkel avgjørelse å ta, sier teatersjefen i følge pressemeldingen. – Å måtte forlate de menneskene som har inspirert, motivert og trodd på meg gjennom tykt og tynt de siste fem årene vil alltid være en emosjonell affære. Jeg ønsker allerede i dag å uttrykke hvor takknemlig jeg er for inspirasjonen og tilliten de har vist meg. Samtidig vil jeg si at jeg beholder lidenskapen jeg alltid har hatt for jobben min, og ser frem til å fortsette arbeidet i Carte Blanche i de neste månedene.

Heynderickx begrunner sin avgang i et brev som kan leses her.

Både teatersjef og styre i Carte Blanche møtte i fjor høst kritikk i forbindelse med håndtering av en intern konflikt i kompaniet. Saken førte til at styreleder Hallvard Bakke trakk seg og med det produserte en ekstraordinær generalforsamling, der fylkeskommunen gjeninnsatte Bakke som leder for et nyoppnevnt styre.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no