S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Hild Borchgrevink, redaktør – 16. desember 2015

23,6 millioner til frie scenekunstprosjekter


Publisert
16. desember 2015
Sist endret
26. mai 2023
Tekst av

Nyheter

Del artikkel
https://scenekunst.no/sak/236-millioner-til-frie-scenekunstprosjekter/
Facebook

Til deg som skal søke Teaterhøgskolen, fra et jurymedlem.

Kulturrådet har offentliggjort årets siste tildelingsrunde til frie scenekunstprosjekter etter rådsmøtet denne uka. En av de fire største tildelingene på teater går til Grusomhetens teater, som ikke fikk støtte i forrige runde.

Kulturrådet har delt ut 12,7 millioner kroner til 20 prosjekter innen dans og 10,9 millioner kroner til 19 prosjekter innen teater.

Blant andre større tilskuddsmottakere på teater finner vi Dieserud/Lindgren med en musikal for babyer, Pia Maria Roll med et prosjekt som har arbeidstittel "Forbrytelse og bibliotek" samt et prosjekt fra Ferske scener i Troms.

På dansefeltet får Iver Findlay, Solveig Styve Holte og Ulf Nilseng /Toyboys hver rundt en million til nye produksjoner. Toyboys er innvilget et slikt tilskudd i tre år framover.

I alt er det behandlet 56 søknader på dans, og 97 på teater i årets siste tildelingsrunde av produksjonsstøtte til det frie scenekunstfeltet. Denne tildelingsrunden karakteriseres av en god balanse mellom prosjektstøtte til etablerte og relativt nyetablerte scenekunstnere og konstellasjoner, skriver Kulturrådet i sin presentasjon av tilskuddsrundenl

Blant de 97 søknadene som kom inn til ordningen for fri scenekunst teater, var det også særlig mange søknader om musikkteater.

2015 er Melanie Fieldseths siste år som scenekunstkonsulent i Kulturrådet. Hun har sittet i åremålsstillingen i fire år.

Her finner du lenke til alle tildelingene i siste runde i 2015: http://www.kulturradet.no/scenekunst/vis-artikkel/-/pm-23-6-millioner-til-fri-scenekunst


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no