S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 17. september 2021

Scenesamtaler om lyddrama


Publisert
17. september 2021
Sist endret
26. mai 2023

Nyheter Kritikk Teater

Del artikkel
https://scenekunst.no/artikler/scenesamtaler-om-lyddrama
Facebook

Toralv Maurstad og Liv Ullmann som Torvald og Nora Helmer i 1971. Foto: NRK Radioteatrer

I den nyeste utgaven av Scenesamtaler snakker Julie Rongved Amundsen, Anette Therese Pettersen, Aksel Kielland og Runa Borch Skolseg om lyddrama.

Verkene som diskuteres i dette programmet er Torbjørn Eriksens lydsatte lydbok av Arne Garborgs Den bortkomne faderen, NRK Radioteatrets versjon av Henrik Ibsens Et Dukkehjem fra 1971 med blant andre Toralv Maurstad og Liv Ullmann og Heroines – en kabaret for en ny tid av Liv Kristin Holmberg, Kirstine Reffstrup, Stefan Thorsson. I tillegg er det tid til Tips, rants og hjertesukk der flere av deltakerne har masse gode anbefalinger til godt lyddrama, radioteater eller hva man egentlig skal kalle alt sammen nå når Radioteatret er lagt ned. Se under lenken til programmet for lenker til anbefalinger!

Lenker til anbefalinger fra programmet:

* Blue Jam kan høres på Internet Archive og det finnes CD-er å kjøpt på eBay* Fugue State og andre Julian Simpson-hørespill finnes på Soundcloud* I tillegg ligger det tre sesonger av Simpsons The Lovecraft Investigations(som har intertekstuelle forbindelser til disse) i BBC Sounds-appen* I BBC Sounds-appen ligger også de fem sesongene av Matthew Broughtons Tracks* De dödas rösterog Exorcismen i Eksjöer å finne i podkastfeeden P3 Serie og i SR Play-appen* I SR Play finner man også Kallocain* I NRK Radio-appen ligger De, Mørk måne og Vel fremme, skriver senere*Lenker seriene til Edith Ranum om detektiven Julia Tinnberg, her er de i kronologisk rekkefølge:Spill i mørke (1979) Spill med ukjent motiv (1982) Ringer i mørkt vann (1986) Ekko fra glemte graver (1989): Kadaverkvartetten (1993)


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no