S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 7. november 2023

Scenesamtaler 30 - Er alt gratis?

Bilde fra Det Norske Teatrets forestilling Vi betaler ikkje! Vi betaler ikkje! Foto: Ole Herman Andersen/Det Norske Teatret


Publisert
7. november 2023
Sist endret
7. november 2023

Podkast Teater

Del artikkel
https://scenekunst.no/artikler/scenesamtaler-30-er-alt-gratis
Facebook

(Ingen innlegg)

I den 30. episoden av Scenesamtaler diskuterer panelet høsten på Det Norske Teatret.

I den 30. (!) episoden av Scenesamtaler snakker Mariken Lauvstad, Hilde Halvorsrød, Per Christian Selmer-Anderssen og Julie Rongved Amundsen om Det Norske Teatrets storsatsning Frost. Forestillingen har fått blandede kritikker, og det har vært debatt om dem. Panelet er ikke enige om forestillingen lykkes eller ikke. I tillegg snakker de om den første forestillingen under paraplyen "Alt er gratis" på Scene 3, Dario Fos Vi betaler ikkje! Vi betaler ikkje!, og de diskuterer prosjektet med å vise teater laget med lite ressurser gratis. Lytt til episoden her eller der du ellers finner podkast.


Kritikk
Sangsterkt Disney-sirkus

Frost i nynorsk versjon finner ikke opp kruttet på nytt, men Mimmi Tamba synger alle tidligere Elsa-er ned i støvlene.

av Hilde Halvorsrød
Debatt
Kvifor teaterkritikk?

Under festivalen Meteor på BIT i Bergen i år skal dei mellom anna diskutere teaterkritikk. Erik Ulfsby på Det Norske Teatret deler her sine tankar om kva vi skal med teaterkritikken.

av Erik Ulfsby

S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no