S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Hilde Halvorsrød – 30. mai 2023

Oslo-filharmoniens administrerende direktør slutter


Publisert
30. mai 2023
Sist endret
3. august 2023
Tekst av

Nyheter

Del artikkel
https://scenekunst.no/artikler/oslo-filharmoniens-administrerende-direktor-slutter
Facebook

Ingrid Røynesdal. Foto: Fred-Olav Vatne

Ingrid Røynesdal tar over jobben som direktør ved Nasjonalmuseet.

Etter 10 år i Oslo-filharmonien har Ingrid Røynesdal sagt opp sin stilling som administrerende direktør for å ta over som direktør ved Nasjonalmuseet. Røynesdal tiltrer sin nye stilling ved Nasjonalmuseet 1. oktober.

Røynesdal har gjennom sine år i Oslo-filharmonien hatt et spesielt sterkt engasjement for utviklingen av et nytt konserthus på Filipstad, og forsikrer at dette arbeidet vil bli fulgt opp videre.

– Jeg har vært veldig opptatt av at alt arbeidet vi har gjort skal kunne videreføres uten meg. Det er en svært kompetent organisasjon jeg forlater, så jeg er trygg på at dette blir ivaretatt på best mulig måte. Oslo trenger virkelig et løft for musikkfeltet og fundamentet for konserthus-prosjektet er veldig godt, sier Røynesdal.

Oslo-filharmoniens utviklingen de siste 10 årene har vært stor og orkesteret har en sterk posisjon nasjonalt og internasjonalt. Orkesteret har mottatt flere Spelemannspriser og Oslo Bys kulturpris, samt hatt en stor internasjonal turnévirksomhet med strålende anmeldelser. Orkesteret hadde også svært høy aktivitet gjennom pandemien og mottok NPU-prisen for sitt innovative arbeid gjennom denne tiden.

Dette skriver Oslo-filharmonien i en pressemelding.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no