S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 11. mars 2024

BIT Teatergarasjen utnevner ny lederduo


Publisert
11. mars 2024
Sist endret
11. mars 2024

Nyheter Teater

Del artikkel
https://scenekunst.no/artikler/bit-teatergarasjen-utnevner-ny-lederduo
Facebook

(Ingen innlegg)

Bettina Kogler (t.v.) og Tine Rude (t.h.). Foto: Thor Brødreskift

Bettina Kogler blir teatersjef og Tine Rude administrativ leder. Det meldet BIT Teatergarasjen i en pressemelding.

Det er bare to år siden BIT Teatergarasjen ansatte ny teatersjef sist. Tang Fu Kuen skulle overta ledelsen av teatret som Sven Åge Birkeland hadde ledet siden oppstarten som festival i 1983. Etter bare ti måneder sa han opp jobben, og stillingen som teatersjef måtte utlyses på nytt. Teatret har ikke offentliggjort søkerlistene, men nå en ny teatersjef ansatt. Samtidig har stillingen som administrativ leder vært utlyst, og i dag offentliggjør teatret nyansettelsene i begge stillingene. Teatret har vært husløse siden 2008, og en av de viktigste oppgavene for den nye duoen er ferdigstillelsen av det nye scenekunsthuset i Sentralbadet og den annonserte innflyttingen i 2026.

Bettina Kogler (49) fra Østerrike blir ny teatersjef ved BIT Teatergarasjen. Kogler er en internasjonalt anerkjent kulturleder som kommer fra stillingen som direktør ved Tanzquartier Wien, en av Østerrikes viktigste scener for samtidsscenekunst.

Ifølge BIT Teatergarasjen er Kogler er kjent for å utvikle kunstneriske visjoner og programmer preget av mangfold og eksperimentering – og hun legger vekt på å adressere samfunnsutfordringer gjennom samtidskunsten. Med et stort internasjonalt nettverk, ser Kogler store muligheter for å styrke BIT Teatergarasjens rolle både lokalt, nasjonalt og internasjonalt.

Kogler tiltrer i stillingen som teatersjef fra 1. august.

Ny administrativ leder

Tine Rude (49) blir ny administrativ leder ved BIT Teatergarasjen. Rude kommer fra stillingen som seksjonssjef ved Byrådsavdeling for næring, kultur og idrett, Seksjon for kunst og kulturutvikling, i Bergen kommune. Hun har bakgrunn fra scenekunstfeltet og var tidligere daglig leder for Borealis – en festival for eksperimentell musikk, og bidro her sterkt til å styrke festivalen sitt omdømme og nedslagsfelt. Rude har på den måten også erfaring med internasjonale samarbeid og organisasjonsbygging i tillegg til god kjennskap til scenekunstfeltet, samt til lokale, nasjonale og internasjonale støttespillere og strukturer.

Rude tiltrer stillingen som administrativ leder samtidig med den nye teatersjefen, Bettina Kogler, den 1. august.


Intervju
- Alt må flyte

Den nye teatersjefen på BIT Teatergarasjen synes det er forfriskende å bli bedre kjent med Bergen og den nordiske regionen.

av Julie Rongved Amundsen
Nyheter
Tang Fu Kuen ny teatersjef på BIT Teatergarasjen.

BIT Teatergarasjen ansetter Tang Fu Kuen fra Singapore som ny teatersjef. Det melder teatret i en pressemelding.

Kritikk
Så teater, kvar vart det av deg i alt mylderet?

For ein kunstinstitusjon som BIT Teatergarasjen kan det vere uheldig å vatne ut teateromgrepet på ein så viktig arena som Meteor.

av Frøydis Århus

S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no