S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 18. mars 2022

Tang Fu Kuen ny teatersjef på BIT Teatergarasjen.


Publisert
18. mars 2022
Sist endret
26. mai 2023

Nyheter Teater

Del artikkel
https://scenekunst.no/artikler/tang-fu-kuen-fra-singapore-som-ny-teatersjef-pa-bit-teatergarasjen
Facebook

Sentralbadet, stedet som etter hvert skal huset BIT Teatergarasjen.

BIT Teatergarasjen ansetter Tang Fu Kuen fra Singapore som ny teatersjef. Det melder teatret i en pressemelding.

Tang Fu Kuen (født 1972) er for tiden ansatt som festivalsjef for Taipei Arts Festival i Taiwan og har mangeårig erfaring som kurator, dramaturg og produsent ved både asiatiske og europeiske kunstinstitusjoner og festivaler. Han blir sett på som en betydelig internasjonal kapasitet i scenekunstfeltet.

Tang Fu Kuen har god kjennskap til BIT Teatergarasjens virke og betydning innenfor den internasjonale scenekunsten og har tidligere blant annet besøkt Bergen i forbindelse med festivalen Oktoberdans.

– Det slo meg ved mitt første besøk i byen, at havnebyen Bergen sin historie og innbyggernes verdensborgerskap, resonnerer veldig med min oppvekst i maritime Singapore, en by der vi blir fortalt at fordi vi er små, så må vi tenke stort og koble oss til verden, sier Tang.

Foto: Hiroaki Sagara

Som leder for Taipei Arts Festival i Taiwan, en rolle han har fylt siden 2018, har han i løpet av de siste årene vært sentral i forberedelsene til å flytte inn i Taipei Performing Arts Center, som blir festivalens permanente arena. Teaterhuset har tre scener med en samlet kapasitet på 2300 publikummere og skal etter planen åpne sommeren 2022.

-Vi er veldig glade for å kunne ansette en så kvalifisert person som Tang, med erfaringer fra så vel ledelse, som store omstillingsprosesser. Vi går viktige år i møte frem mot åpningen av Sentralbadet Scenekunsthus og er overbevist at han vil bli bidra sterkt inn i dette arbeidet, sier styreleder for BIT Teatergarasjen, Gunn-Vivian Eide.

-Som kurator har han også et stort nettverk, et godt og nysgjerrig blikk ut i verden og en interesse for det som rører seg i norsk scenekunst, ikke ulikt de egenskapene Sven Åge Birkeland har bidratt med i arbeidet med BIT Teatergarasjen frem til i dag. BIT Teatergarasjens sterke internasjonale profil og fokus har vært viktig for kulturbyen Bergen, og for utviklingen av scenekunsten nasjonalt. Med Fu Kuen som teatersjef mener vi dette arbeidet er i trygge hender videre, og at han vil ytterligere styrke både BITs internasjonale renomme og løfte Bergen som internasjonal kulturby. Vi gleder vi oss til å se veien videre, sier styrelederen.

Tang Fu Kuen har omfattende erfaring som festivalsjef og kurator. Foruten arbeidet ved Taipei Arts festival har han hatt ulike kuratorroller ved blant annet Tokyo Performing Arts Meeting (Yokohama), Singapore Arts Museum, Exodus Festival (Ljubliana), In-Transit Festival, Haus der Kulturen der Welt (Berlin), samt som kurator for Singapore sin festivalpaviljong under Veneziabiennalen i 2009, med et prosjekt som utmerket seg med «Special Jury Mention Award».

Tang Fu Kuen tiltrer som teatersjef før jul i 2022. Han går inn i en åremålsstilling med varighet på 5 år. Karoline Skuseth vil fortsette å fungere som konstituert teatersjef i 100% stilling frem mot tiltredelse. BIT Teatergarasjen har fått hjelp av Visindi i arbeidet med å ansette ny teatersjef


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no