S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Hilde Halvorsrød – 21. mars 2023

Avgjørelse om teatervitenskap ved UiB utsatt


Publisert
21. mars 2023
Sist endret
26. mai 2023
Tekst av

Nyheter Politikk

Del artikkel
https://scenekunst.no/artikler/avgjorelse-om-teatervitenskap-ved-uib-utsatt
Facebook

Sydneshaugen skole, Det humanistiske fakultet, Universitetet i Bergen.

Ledelsen ved Det humanistiske fakultet vil bruke mer tid på å diskutere omstridt kutt.

Torsdag i forrige uke kom nyheten om at Det humanistiske fakultet (HF) ved Universitetet i Bergen (UiB) foreslår å fjerne to av tre vitenskapelige stillinger på teatervitenskap, ved å ikke erstatte avganger i bemanningsplanen for 2024-25. Motstanden mot forslaget, som mange mener i praksis ville være en nedleggelse av faget, har vært massiv, og mobiliseringen til støtte for fagfeltet like så, blant annet i flere saker her på Scenekunst.no, se her og her.

Opprinnelig skulle fakultetsstyret ved HF ta stilling til forslaget i et møte i dag, tirsdag, men mandag ettermiddag kunne Khrono melde at ledelsen har nå bestemt seg for å bruke mer tid på saken. Avgjørelsen om å kutte de to stillingene er utsatt til 9. mai. Dette bekrefter dekan Camilla Brautaset på en SMS til Scenekunst.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no