S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk

Teatersjef - Riksteatret


Arbeidsgiver
Riksteatret

Stillingstittel
Teatersjef

Arbeidssted
Oslo

Frist
15. desember 2023

Kontakt
Stephan Jervell, Styreleder
+47 97 73 37 50

Knud Bjørne-Larsen, Direktør
+47 90 78 09 96


Søk på stillingen
Del annonse
https://scenekunst.no/stillingsannonser/teatersjef-riksteatret
Facebook

Hele landets teater søker teatersjef

Ansettelsesform: Engasjement

Teatersjefen er Riksteatrets øverste leder med ansvar for repertoar og hele teatrets virksomhet. Riksteatret skal i.ht. Kulturdepartementets tildelingsbrev bygge fellesskap gjennom et scenekunsttilbud som er tilgjengelig, mangfoldig og relevant. Teatersjefen skal skape et scenekunstrepertoar av høy kvalitet og fremme kunstnerisk utvikling og fornyelse, og bidra til at Riksteatret fortsatt skal være en aktiv og attraktiv samarbeidspartner i scenekunstfeltet. Vi søker en leder med teaterfaglig tyngde og et stort nettverk innen scenekunst. Som teatersjef må du ha klare visjoner som evner å bevare den posisjonen Riksteatret har i dag og videreutvikle teatret i takt med kulturfeltet og resten av samfunnet. Ny teatersjef vil være ansvarlig for repertoaret fra og med våren 2026. Stillingen er en åremålsstilling på fem år som kan fornyes én gang. Tiltredelse april 2025.

Om arbeidsgiveren

Riksteatret er hele landets teater. Vår oppgave er å tilby scenekunst av fremste merke til publikum over hele landet. Riksteatret ble opprettet ved lov i 1948 for: ...å fremja arbeidet med å føra dramatisk kunst ut til folket i bygd og by og på andre tenlege måtar å auka kjennskapen til god dramatisk kunst." Vi spiller på 75 steder i alle landets fylker, og vårt publikum er hele Norges befolkning. Administrasjon og prøvelokaler er i Nydalen. Riksteatret har 70 faste ansatte og engasjerer ca 200 scenekunstnere, skuespillere og teknikere i løpet av året. Les mer på www.riksteatret.no.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no