S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk

Direktør - Festspillene i Nord-Norge


Arbeidsgiver
Festspillene i Nord-Norge

Stillingstittel
Direktør

Arbeidssted
Harstad

Frist
16. august 2024

Kontakt
Mona Wille
Visindi
402 15 106

Tonje Støver Knutsen
Visindi
477 10 611

Anna Camilla Øynes
Visindi
414 73 696


Søk på stillingen
Del annonse
https://scenekunst.no/stillingsannonser/direktor-festspillene-i-nord-norge
Facebook

Et kulturelt fyrtårn i nord

Med en unik beliggenhet over polarsirkelen byr Festspillene i Nord-Norge på en festivalopplevelse utenom det vanlige, omgitt av storslått natur og midnattssol. Festivalen er kjent for sin tverrfaglighet og sitt mangfoldige program. Fra scenekunst til musikk, dans og visuell kunst, tilbyr Festspillene 150-200 arrangementer over åtte dager, til et bredt publikum – herunder et dedikert og inkluderende barne- og ungdomsprogram. Festivalen har base i Harstad med fokus på utvikling og presentasjon av kunst fra Arktis. Nå søker vi en direktør som kan videreutvikle posisjonen som et kulturelt fyrtårn i nord. Som direktør vil du ha det overordnede kunstneriske ansvaret og lede prosessen med å programmere festspilluka. Du er ansvarlig for den daglige driften i samsvar med stiftelsens formål og vedtekter, samtidig som du sikrer økonomisk bærekraft. Du vil spille en nøkkelrolle i å videreføre et nyskapende nordnorsk og arktisk kunstfelt, og samarbeide tett med nasjonale og internasjonale aktører. Direktøren utformer og legger frem budsjett for styret. Du vil lede strategiarbeid og være i dialog med aktuelle samarbeidspartnere. Du vil representere festivalen både regionalt, nasjonalt og internasjonalt og bidra til å styrke våre kulturpolitiske bånd. Vi søker en åpen og uredd leder med sterke strategiske og organisatoriske ferdigheter. Du har god forståelse for kunstens ulike roller i samfunnet og fortrinnsvis erfaring fra kunstnerisk ledelse. Den nye direktøren har evne til å navigere i et komplekst kulturpolitisk finansieringslandskap, og kan engasjere og samarbeide med et bredt spekter av mennesker – lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Den nye direktøren må beherske engelsk. Personlig egnethet vil bli vektlagt. Som direktør for Festspillene i Nord-Norge blir du en sentral person i Harstads kulturliv. Å bo i Harstad byr på en unik kombinasjon av et levende kulturliv og fantastiske muligheter for friluftsliv. Direktøren rapporterer til styret i Festspillene, og stillingen er et åremål på fire år, med mulighet for forlengelse. Hvis du har spørsmål, ta kontakt med Visindi ved Mona Wille på tlf. 402 15 106, Tonje Støver Knutsen på tlf. 477 10 611, eller Anna Camilla Øynes på tlf. 414 73 696. Søknad med CV sendes snarest og senest innen 16. august. Festspillene i Nord-Norge er omfattet av Offentlighetslovens bestemmelser om rett til innsyn i søkerlister. Søker må begrunne eventuelt ønske om unntak. Dersom unntak ikke blir akseptert, vil søker varsles og ha mulighet til å trekke sin søknad.

Om virksomheten

Festspillene i Nord-Norge, etablert i 1964 i Harstad, er en årlig internasjonal kunstfestival som finner sted under sommersolverv. Over åtte dager i juni forvandles Harstad til et pulserende kulturknutepunkt, der rundt 150-200 arrangementer presenteres og 500-800 artister fra hele verden samles. Festivalen, som feirer både tradisjon og nyskaping innen musikk, teater, dans og scenekunst, inviterer til kunstnerisk utveksling og feiring av mangfoldet i det nordlige samfunnet. Festspillene i Nord-Norge ledes av direktør, og har til sammen åtte fulltidsansatte. Under Festspillene består organisasjonen av en utvidet fagstab og rundt 100 frivillige som ledes av produksjonsleder. Om virksomheten Festspillene i Nord-Norge, etablert i 1964 i Harstad, er en årlig internasjonal kunstfestival som finner sted under sommersolverv. Over åtte dager i juni forvandles Harstad til et pulserende kulturknutepunkt, der rundt 150-200 arrangementer presenteres og 500-800 artister fra hele verden samles. Festivalen, som feirer både tradisjon og nyskaping innen musikk, teater, dans og scenekunst, inviterer til kunstnerisk utveksling og feiring av mangfoldet i det nordlige samfunnet. Festspillene i Nord-Norge ledes av direktør, og har til sammen åtte fulltidsansatte. Under Festspillene består organisasjonen av en utvidet fagstab og rundt 100 frivillige som ledes av produksjonsleder. https://festspillnn.no/


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no