S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk

Avdelingsleder mestere og operatører - Den Norske Opera & Ballett


Arbeidsgiver
Den Norske Opera & Ballett

Stillingstittel
avdelingsleder mestere og operatører

Arbeidssted
Oslo

Frist
2. januar 2024

Kontakt

Søk på stillingen
Del annonse
https://scenekunst.no/stillingsannonser/avdelingsleder-mestere-og-operatorer-den-norske-opera-and-ballett
Facebook

Den Norske Opera & Ballett gjennomfører organisatoriske endringer som blant annet innebærer en endring av avdelings- og ledelsesstrukturen innenfor tekniske avdelinger. Vi søker derfor en leder til en nyopprettet avdeling for mestere og operatører. Stillingen er organisert i enheten teknikk og scene, og vil rapportere til sceneteknisk sjef som har det overordnede ansvaret for den delen av virksomheten som sørger for teknisk avvikling av forestillinger og prøver. Teknikk og scene består totalt av ca. 125 medarbeidere fordelt på 8 avdelinger, hvor avdelingen for mestere og operatører utgjør ca. 25 medarbeidere. Som leder for mestere og operatører vil du være en del av ledergruppen i enheten teknikk og scene, og bidra i det pågående omstillingsarbeidet i DNO&B. Sammen med øvrige ledere og medarbeidere vil du være med å realisere opera- og ballettforestillinger med høy kunstnerisk kvalitet. Bemanningen i avdelingen består av scenemestre, lysmestre, operatører samt noen spesialfunksjoner. Dette er grupper av dedikerte fagpersoner som innehar viktige funksjoner når det gjelder teknisk ledelse og gjennomføring av prøver og forestillinger på dag- og kveldstid. Som leder for mestere og operatører vil du ha budsjett- og personalansvar med ansvar for å planlegge og fordele avdelingens ressurser i samsvar med kunstneriske mål innenfor tilgjengelige ressursrammer. Avdelingen betjener høyteknologiske systemer og utstyr, der det stilles store krav til HMS, teknisk presisjon og kvalitet. Som leder for avdelingen vil du ha ansvar for å sikre trygg gjennomføring av sceneoperasjonene på husets scener, hvor Hovedscenen er det største scenerommet i Norge. Vi søker deg som er trygg i lederrollen og motiveres av å lede gjennom andre. Du må like å være en synlig leder som evner å ta tak i utfordringer og treffe nødvendige beslutninger i en hektisk arbeidshverdag. Du har interesse for kunst og kultur og DNO&B sitt samfunnsoppdrag. Du må være god til å bygge tverrfaglige team og like komplekse oppgaver og utfordringer. Du har stor arbeidskapasitet og kunnskap og engasjement for helse, miljø og sikkerhet innenfor tekniske operasjoner. Du vil og kan bidra til at DNO&B når sine bærekraftsmål og reduserer sitt klimaavtrykk.

Vi tror du lykkes best i denne rollen, om du har følgende kompetanse og erfaringer:

 • Relevant høyere utdanning og/eller ledererfaring fra scenekunstvirksomheter eller beslektede bransjer.
 • Kunnskap om lys- og sceneteknikk.
 • Erfaring med personalledelse.
 • Erfaring med prosjekt- og prosessledelse.
 • God kjennskap til bruk av digitale samhandlingsverktøy.
 • Erfaring fra eller kunnskap om scenekunst er en stor fordel.
 • Kjennskap til partsarbeid og erfaring fra samhandling med tillitsvalgte og fagforeninger.

Ønskede personlige egenskaper:

 • Gode leder- og samarbeidsegenskaper.
 • Evne til å bygge gode team gjennom å motivere og skape entusiasme.
 • Strukturert og nøyaktig med god forståelse for økonomi- og ressursstyring.
 • Resultatorientert og opptatt av utvikling og effektivisering.
 • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk.
 • Evne til å forstå kunstneriske prosesser og ha blikk for helheten.

Sektor: Offentlig Stilling: Fulltid Omfang: Fast

Den Norske Opera & Ballett ønsker et arbeidsmiljø preget av mangfold og inkludering, og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke uansett bakgrunn. Spørsmål om stillingen kan rettes til våre rådgivere hos Hodejegerne, Åsta Braathen, tlf.: 989 01 025 eller Anette Myhre Vincendeau, tlf.: 975 37 455. Søknadsfrist 2. januar 2024. Det vil utarbeides offentlig søkerliste for denne stillingen. Søker må begrunne eventuelt ønske om unntak. Dersom unntak ikke blir akseptert, vil søker varsles og eventuelt ha mulighet til å trekke sin søknad.

Den Norske Opera & Ballett (DNO&B) er landets største musikk- og scenekunstinstitusjon. Et vanlig år er det over 300 forestillinger og konserter i Operaen, med ca. 370 000 besøkende, inkludert formidling. DNO&B er en mangfoldig arbeidsplass med ca. 600 ansatte fra ca. 40 nasjoner fordelt på ca. 40 ulike yrkesgrupper.

Nettside: www.operaen.no


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no