S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 21. november 2011

Vil slå sammen teatre

Falleferdige Rogaland Teater får ikke nytt teaterhus med det første, men må vente til 2025.


Publisert
21. november 2011
Sist endret
26. mai 2023


Del artikkel
https://scenekunst.no/sak/vil-sla-sammen-teatre/
Facebook

Fylkesrådmann foreslår å slå sammen Rogaland Teater og Haugesund Teater.

Tekst: Nanna Baldersheim

Scenekunst.no har tidligere skrevet om at Rogaland teater holder til i et utdatert og nedslitt hus fra 1883.

Ifølge NRK.no trenger også Haugesund Teater, som ligger i samme fylke, en oppgradering. Nå foreslår fylkesrådmann Trond Nerdal og kultursjef John Gunnar Johnsen en organisatorisk sammenslåing av de to teatrene. De to har i en høringsuttalelse til Rogalands Teaters ytret ideen om å slå sammen de to teatrene.

– Ja, det har vi også lest, sier teatersjef Arne Nøst når Scenekunst.no ringer.

– Vi har jo fått signaler som går i den retningen allerede. I tildelingsbrevet ble vi bedt om å klargjøre en fremtidig strategi for såkalt oppgavefordeling mellom Rogaland og Haugesund teatre.

Rogaland og Hausesund teatre opererer i det samme fylket. Haugesund Teater er eid av kommunen, mens Rogaland Teater er statlig eid. De to teatrene har allerede innledet et konkret samarbeid om en årlig produksjon fra og med neste år.

– Men fylkesrådmannens forslag går lenger. Jeg forstår det som at dette er en mulig organisasjonsendring noe som kan skje et stykke inn i fremtiden, sier Nøst, som på den kunstneriske siden bare kan se fordeler ved forslaget.

– Det finnes et profesjonelt teatermiljø i Haugesundsområdet, og miljøet er i vekst, sier teatersjefen, og nevner både Haugesund Teater og teaterkompaniet Scenekraft som eksempler.

– Jeg kan tenke meg at fylkesrådmannen ser for seg å lage en enklere struktur. dette er både lokal-, regional- og sentralpolitikk. Men det er bare et firelinjers utspill, så det er foreløpig lite mat, mener Nøst.

Saken skal behandles i fylkesutvalget til uken.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no