S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 29. januar 2014

Tre skrivestipend fordelt


Publisert
29. januar 2014
Sist endret
26. mai 2023
Nyheter

Del artikkelen
https://scenekunst.no/sak/tre-skrivestipend-fordelt/
Facebook

Skrivemaskin

Tore Vagn Lid, Hege Knarvik Sande og Marius von der Fehr skal skrive hver sin artikkelserie på Scenekunst.no i 2014. Det kom inn hele 16 søknader til Dramatikerforbundets og Scenekunst.nos skrivestipend.

Søknadene om Dramatikerforbundets/Scenekunst.nos skrivestipend er nå behandlet.

Det kom inn hele 16 søknader, og juryen hadde en vanskelig utvelgelsesjobb.

Juryen landet på følgende tre forslag til artikkelserier:

Tore Vagn Lid: Fire refleksive etyder for (norsk) teater Hege Knarvik Sande: Teaterorganisering – med utgangspunkt i dagens scenekunstdebatt Marius von der Fehr: Fire kritiske essays med utgangspunkt i intervjuer med internasjonale teatertenkere

Artikkelserien til regissør/autor og dramatiker Tore Vagn Lid planlegger å koble sammen diskusjoner av scenekunstfeltets selvforståelse med en undersøkelse av teatertekst, teaterdebatt og kunsten å lytte. Scenekunst.no er valgt som forum på grunn av vårt tverrfaglige nedslagsfelt og hvordan nettmediet gjør det mulig å lenke fra tekst og teori til levende bilder.

Hege Knarvik Sande er teaterviter og bachelor i statsvitenskap. Hun skriver i sin søknad at hun ofte opplever scenekunstdebattene i vår samtid som ensidige og historieløse. Sande ønsker derfor å skrive en artikkelserie som kan bidra til en kunnskapsbasert scenekunstdebatt og bringe inn både et teaterhistorisk og et scenekunstpolitisk perspektiv.

Marius von der Fehr var inntil nylig styreleder for Teatertanken og skriver blant annet for Le Monde Diplomatique og Shakespearetidsskriftet. Han ønsker å skrive fire kritiske essays om norsk teaterpolitikk med utgangspunkt blant annet i intervjuer med internasjonale teatertenkere.

Scenekunst.no og Dramatikerforbundet takker alle som har søkt, og redaktøren ser fram til å arbeide med artiklene og stipendiatene.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no