S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 1. april 2022

Scenesamtaler om teater og krig


Publisert
1. april 2022
Sist endret
26. mai 2023

Nyheter Teater

Del artikkel
https://scenekunst.no/sak/scenesamtaler-om-teater-og-krig/
Facebook

Bilde fra Dette livet eller det neste på Østfold Internasjonale Teater. Foto: Magnus Skrede. Scenografi: Helle Bendixen. Lysdesign: Yasin Gyltepe

Har teatret noe å bidra med i krigstid og hvordan påvirker krigen teatret? Dette diskuteres i en nye episode av podkasten Scenesamtaler

I den 20. episoden av Scenesamtaler snakker redaktør i Scenekunst.no, Julie Rongved Amundsen med teaterkritikerne Mariken Lauvstad og Per Christian Selmer-Anderssen om teater og krig. Selmer-Anderssen har oppholdt seg mye i Øst-Ukraina de siste årene som journalist når han ikke har vært teaterkritiker i Norge. Han snakker om erfaringer fra Ukraina og hvordan disse erfaringene spiller inn i opplevelsen av teater både i Donetsk og mer generelt. Panelet diskuterer også krigens betydning dramaturgisk og ideologisk før de begir seg inn på en diskusjon av tre nylige forestillinger om krig: Dette livet eller det neste på Østfold Internasjonale Teater, Chotto Xenos på Dansens hus og Marjas jord på Det Norske Teatret.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no