S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 27. oktober 2014

Samarbeid på tvers


Publisert
27. oktober 2014
Sist endret
26. mai 2023
Nyheter

Panta Rei Danseteater (PRD) er et dansekompani med base i Oslo. Kompaniet ble etablert i 2000 og spilte i 2013 103 forestillinger for 13 500 publikummere. De holdt også et hundretalls verksteder i kreativ dans for barn og unge. I perioden 2013-2016 skal PRD skape fem nye verk. I tilknytning til forestillingene skal kompaniet drive flere publikumsutviklende kunstprosjekter for å nå nye målgrupper. http://www.pantareidanseteater.com


Del artikkelen
https://scenekunst.no/sak/samarbeid-pa-tvers/
Facebook

Panta Rei Danseteater. Foto: Lasse Th. Fadum

Det frie dansekompaniet Panta Rei Danseteater har mottatt en rekordstor bevilgning på fem millioner kroner fra Sparebankstiftelsen DNB. Tre helt nye forestillinger skal produseres i samarbeid med Brageteatret, Teater Innlandet og Scenekunst Østfold.

Det frie dansekompaniet Panta Rei Danseteater har mottatt en rekordstor bevilgning på fem millioner kroner fra Sparebankstiftelsen DNB. Dette er Sparebankstiftelsen DNBs største satsing på dansekunst noensinne.

Gjennom et samarbeid med Brageteatret og regionteateret Teater Innlandet, som begge også fikk økte bevilgninger i årets statsbudsjett, samt Scenekunst i Østfold, vil Panta Rei Danseteater spille over store deler av Østlandet i perioden 2015-2017.

Les om statsbudsjettet: På jakt etter en kulturpolitikk (Scenekunst.no 13.10.14)

Panta Rei skal lage tre helt nye forestillinger som skal turnere i Østfold (2015), Oppland/Hedmark (2016) og Buskerud/Oslo (2017). I tilknytning til forestillingene skal det utvikles skreddersydde formidlingsprosjekter for lokalsamfunnene der forestillingene vises.

– Vi vil gi folk en helhetsopplevelse av dans. Publikum skal ikke bare se på, de skal kunne være med, koreografere og danse selv. I tillegg til profesjonelle forestillinger skal det danses i gater, i parker, på scener og steder der man minst venter det, sier kunstnerisk leder i Panta Rei Danseteater, Anne Holck Ekenes, i en pressemelding.

Forestillingene skal produseres av regionteatrene med Panta Rei Danseteater som kunstneriske ledere. Prosjektene finansieres av Sparebankstiftelsen DNB.

Sparebankstiftelsen DNB ved gaverådgiver Eva Grothe mener i samme melding at prosjektet vil "bidra til økt danseglede for barn og unge og gi deltagerne en unik mestringsfølelse".


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no