S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 2. juni 2004

Pressemelding fra Baktruppen


Publisert
2. juni 2004
Sist endret
25. mai 2023


Del artikkel
https://scenekunst.no/sak/pressemelding-fra-baktruppen/
Facebook

Kunstneriske Forstyrrelser/Kunst i Nordland presenterer: Baktruppens Stamsundundersøkelsen – i samarbeid med Vestvågøy kommune, Teater NOR, Figurteatret i Nordland og Stamsund Internasjonale Teaterfestival.

Under årets teaterfestival i Stamsund vil den anerkjente performancegruppen BAKTRUPPEN presentere resultatene fra Stamsundundersøkelsen som gruppen gjennomførte ifjor. Da Baktruppen besøkte Stamsund på nyåret 2003, kom de rett fra Uganda. På bakgrunn av denne avstanden kan man slå fast at Stamsund er akkurat like fjernt som Afrika. Senere på året vendte Baktruppen derfor tilbake til Stamsund som opinionsbyrået Norsk Bakgrunn, og inviterte innbyggerne til å delta i en meningsmåling om stedet og tilstanden der. Målet var, i tillegg til å bli bedre kjent med forholdene, å diskutere rollen som kunstformidlere i fremmede kulturer – hva ønsker egentlig de innfødte? Det er et kunstnerisk tabu å gi folket det de vil ha. Befolkningen i Stamsund vil ha kino. Det kan ikke Baktruppen gi dem. Hva Baktruppen vil gi Stamsund, kan man imidlertid se på Hurtigrute-kaia, kl. 16:00 fredag 4. juni. Alle som møter opp mellom kl. 16:00 og 20:00, kan stemme over hvorvidt de ønsker Baktruppens kunstverk eller ei. Flertallet avgjør om kunsten skal bli stående eller senkes i havet der og da. Stamsundundersøkelsen finnes i sin helhet på nettsiden http://www.norskbakgrunn.org Baktruppen er et tverrkunstnerisk prosjekt som produserer arbeid i og for ulike rom og sammenhenger. De forholder seg alltid aktivt til den gitte situasjonens spesifikke kvaliteter. Dette fører arbeidet inn i stadig nye uttrykksformer. Baktruppen har gjestet over 20 land. Baktruppen består av Øyvind Berg, Ingvild Holm, Trine Falch, Jørgen Knudsen, Per Henrik Svalastog, Bo Krister Wallström og Worm Winther.Se gjerne http://www.baktruppen.org Kunstneriske Forstyrrelser spleiser internasjonale kunstnere og lokale aktører i Nordland fylke. Rundt 20 kommuner har engasjert seg og vil være arena for kunstprosjekter som er skapt i tett dialog med de enkelte lokalsamfunn. Målet er å problematisere den lokale konteksten, kunstens kommuniserende evne og funksjon i dagens virkelighet, og på et kunstfaglig nivå å diskutere “site specific” som genre og strategi. Prosjektet er initiert av Kunst i Nordland / Nordland fylkeskommune, kulturetaten og støttes av Norsk Kulturråd. Info:HYPERLINK www.kunstinordland.no Camilla Eeg 92 66 92 01 / Brynhild Bye 75 65 05 17

Baktruppen (N): Stamsundundersøkelsen i samarbeid med Vestvågøy kommune, Teater NOR, Figurteateret i Nordland og Stamsund Internasjonale Teaterfestival.

Under årets teaterfestival i Stamsund vil den anerkjente performancegruppen BAKTRUPPEN presentere resultatene fra Stamsundundersøkelsen som gruppen gjennomførte ifjor.

Da Baktruppen besøkte Stamsund på nyåret 2003, kom de rett fra Uganda. På bakgrunn av denne avstanden kan man slå fast at Stamsund er akkurat like fjernt som Afrika. Senere på året vendte Baktruppen derfor tilbake til Stamsund som opinionsbyrået Norsk Bakgrunn, og inviterte innbyggerne til å delta i en meningsmåling om stedet og tilstanden der. Målet var, i tillegg til å bli bedre kjent med forholdene, å diskutere rollen som kunstformidlere i fremmede kulturer – hva ønsker egentlig de innfødte? Det er et kunstnerisk tabu å gi folket det de vil ha.

Befolkningen i Stamsund vil ha kino. Det kan ikke Baktruppen gi dem.

Hva Baktruppen vil gi Stamsund, kan man imidlertid se på Hurtigrute-kaia, kl. 16:00 fredag 4. juni. Alle som møter opp mellom kl. 16:00 og 20:00, kan stemme over hvorvidt de ønsker Baktruppens kunstverk eller ei. Flertallet avgjør om kunsten skal bli stående eller senkes i havet der og da.

Stamsundundersøkelsen finnes i sin helhet på nettsiden www.norskbakgrunn.org

Baktruppen er et tverrkunstnerisk prosjekt som produserer arbeid i og for ulike rom og sammenhenger. De forholder seg alltid aktivt til den gitte situasjonens spesifikke kvaliteter. Dette fører arbeidet inn i stadig nye uttrykksformer. Baktruppen har gjestet over 20 land. Baktruppen består av Øyvind Berg, Ingvild Holm, Trine Falch, Jørgen Knudsen, Per Henrik Svalastog, Bo Krister Wallström og Worm Winther. Se gjerne www.baktruppen.org

Kunstneriske Forstyrrelser spleiser internasjonale kunstnere og lokale aktører i Nordland fylke. Rundt 20 kommuner har engasjert seg og vil være arena for kunstprosjekter som er skapt i tett dialog med de enkelte lokalsamfunn. Målet er å problematisere den lokale konteksten, kunstens kommuniserende evne og funksjon i dagens virkelighet, og på et kunstfaglig nivå å diskutere “site specific” som genre og strategi. Prosjektet er initiert av Kunst i Nordland / Nordland fylkeskommune, kulturetaten og støttes av Norsk Kulturråd. Info:http://www.kunstinordland.no www.kunstinordland.no Camilla Eeg 92 66 92 01 / Brynhild Bye 75 65 05 17

Camilla Eeg 92 66 92 01 / Brynhild Bye 75 65 05 17


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no