S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 29. januar 2016

Nytt initiativ for fri scenekunst på Sørlandet


Publisert
29. januar 2016
Sist endret
26. mai 2023

Nyheter

Del artikkel
https://scenekunst.no/sak/nytt-initiativ-for-fri-scenekunst-pa-sorlandet/
Facebook

Kristiansand Teater.

I desember ble foreningen Scenekunst Sør stiftet i Kristiansand. Formålet er å utvikle og styrke det frie, profesjonelle scenekunstfeltet i Agder-fylkene.

Rett før jul, den 18.desember, ble foreningen Scenekunst Sør (SkS) stiftet i Kristiansand. Formålet til Scenekunst Sør er å utvikle og styrke det frie, profesjonelle scenekunstfeltet i Agder-fylkene.

I følge en pressemelding er Irene Vesterhus Theisen valgt til leder for foreningens første styre. Theisen er dansekunstner, for tiden engasjert i dansekompaniet Carte Blanche i Bergen i et vikariat. Hun er også medansvarlig for dansefestivalen Ravnedans, som finner sted i Kristiansand hver sommer.

Øvrige medlemmer i styret er

Even Lynne – skuespiller, tidligere dekan på KhiO, nylig ansatt ved UiA som instituttleder (KRS/OSLO) Anette Therese Pettersen – scenekunstskribent og kritiker (OSLO/KRS) Jørn-Bjørn Fuller-Gee – skuespiller, ansatt ved Kilden (KRS) Trond Arntzen – manusforfatter og dramatiker (KRS) Camilla Lilleengen – utdannet ved Akademi for scenekunst i Fredrikstad, ansatt på malersalen i Kilden (KRS) Elisabet Hagli Aars – skuespiller, tilknytning til Aust-Agder (OSLO/KRS)

Foreningen har i følge meldingen fått positive signaler fra Kristiansand kommune rundt satsningen på scenekunstfeltet, og ser gode muligheter for videre etablering. Foreningen vil den første perioden jobbe med kartlegging av ressurser og finansiering av foreningens virksomhet, samt å imøtekomme behov for prøvelokaler og visningssteder.

Videre vil foreningen tilrettelegge for seminarer, workshops, søknadsveiledning og andre kompetansehevende tiltak. SkS vil kartlegge scenekunstkompetanse i regionen og se på mulighetene for etableringen av en residensordning.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no