S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 3. oktober 2016

Nytt åremål til teatersjef Kim Bjarke på Oslo Nye


Publisert
3. oktober 2016
Sist endret
25. mai 2023

Kulturpolitikk

Del artikkel
https://scenekunst.no/sak/nytt-aremal-til-teatersjef-kim-bjarke-pa-oslo-nye/
Facebook

Sittende teatersjef Kim Bjarke ved Oslo Nye Teater har takket ja til en ny åremålsperiode. Stillingen ble utlyst i sommer.

Teatersjef Kim Bjarke har akseptert et tilbud fra styret for Oslo Nye Teater AS om en ny åremålsperiode når hans nåværende periode som teatersjef går ut ved utgangen av 2017. Stillingen som teatersjef på Oslo Nye fra 1. januar 2018 til utgangen av 2021 ble utlyst i sommer med søknadsfrist i begynnelsen av september. I alt sju kandidater, seks eksterne og en intern, var interessert i stillingen. Bare en av søkerne var kvinne.

Et enstemmig styre samlet seg om Kim Bjarke som den best kvalifiserte av kandidatene til teatersjef-stillingen for en ny periode.

Oslo Nye Teater har de siste årene hatt en ledermodell med to likestilte toppledere. Teatersjefen er den øverste kunstnerisk ansvarlige for all virksomhet på teatrets scener, og leder Oslo Nye sammen med den økonomisk ansvarlige administrerende direktør. Begge stillingene er åremålsstillinger. Åremålsperioden er på fire år.

Søkerlisten i alfabetisk rekkefølge: Nils Ally (52), Langhus, festivalansvarlig Kim Bjarke (58), Oslo, teatersjef Oslo Nye Teater Adam Levine (51), Oslo, regissør/produsent Ana Mojsic (41), Nøtterøy, teater- og radioprodusent Nils Petter Mørland (41), kunstnerisk leder Det Andre Teatret Jason Peter (43), Selje, regissør Erik Smith-Meyer (50), Tromsø, kulturhussjef


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no