S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 15. mai 2013

Ny styreleder i DTS


Publisert
15. mai 2013
Sist endret
26. mai 2023
Nyheter

Danse- og teatersentrum ble etablert som interesseorganisasjon i 1977, på initiativ fra kunstnere i det frie scenekunstfeltet. Hovedmålet var å få etablert en støtteordning for scenekunstgrupper som arbeidet utenfor institusjonene.

I dag er Stiftelsen Danse- og teatersentrum (DTS) et nasjonalt kompetansesenter organisert som en nettverksorganisasjon. DTS har 92 medlemsgrupper i nettverket.

DTS samarbeider med bl.a Utenriksdepartementet, Norsk kulturråd og andre aktører på scenekunstfeltet om seminarer, program for ekspertbesøk og større prosjekter.

DTS forvalter UDs reisestøtteordning for norske scenekunstnere til utlandet.

http://www.danseogteatersentrum.no


Del artikkelen
https://scenekunst.no/sak/ny-styreleder-i-dts/
Facebook

Vidar Sandem. Foto: Riksteatret

Tidligere teatersjef ved Det Norske Teatret, Vidar Sandem, ble i april valgt til ny styreleder i Danse- og teatersentrum.

Tidligere teatersjef ved Det Norske Teatret, Vidar Sandem, ble i april valgt til ny styreleder i Danse- og teatersentrum på organisasjonens årsmøte 25. april 2013.

Sandem var teatersjef på Det Norske Teatret i en lang periode, fra 1997 til 2010. Han er utdannet skuespiller fra Statens Teaterhøgskole.

Det nye styret i DTS har etter årsmøtet følgende sammensetning:

Vidar Sandem, skuespiller, Oslo – styreleder Tore Vagn Lid, regissør/auteur – Transiteatret, Bergen Karene Lyngholm, prosjektleder/produsent, Oslo Vigdis Lian, Generalsekretær, Oslo Tor – Arne Ursin, instruktør, Grenland Friteater, Porsgrunn

Vara: Guri Glans, daglig leder Jo Strømgren Kompani/ skuespiller, Oslo Gunn Hernes, produsent, WinterGuests/Alan Øyen, Bergen

– Vi takker tidligere styreleder, Thorbjørn Gabrielsen, som med trygg hånd har loset organisasjonen gjennom noen meget viktige og utfordrende år, og ser fram til å arbeide med både Sandem og det nye styret i Danse- og teatersentrum, sier daglig leder Tove Bratten i en pressemelding.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no