S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 22. november 2011

Ny scene på nett

Nå kan scenekunstgrupper for barn og ungdom laste opp og vise fram produksjoner og «behind the scenes»-opptak.


Publisert
22. november 2011
Sist endret
26. mai 2023

Kulturpolitikk Politikk

Del artikkel
https://scenekunst.no/sak/ny-scene-pa-nett/
Facebook

Nå kan scenekunstgrupper for barn og ungdom laste opp og vise fram produksjoner og «behind the scenes»-opptak.

Tekst: Nanna Baldersheim

Scenekunstbruket har nettopp lansert sin egen tv-kanal: «Kanal Scenekunst». Tro mot tiden er kanalen selvsagt å finne på nettet, og det er gruppene selv som står for innholdet.

– Utøverne må filme produksjonen – noe mange gjør allerede – laste det opp på YouTube og sende oss linken, så vurderer vi kvaliteten og legger det ut på Kanal Scenekunst, forklare Ådne Sekkelsten, daglig leder for Scenekunstbruket.

Akkurat som Scenekunstbruket til daglig arbeider med å kvalitetsvurdere scenekunstproduksjoner for barn og unge, vil de bare legge ut opptak som holder en viss standard. Selv om det finnes et nåløye som filmene skal gjennom, tror ikke Sekkelsten at det betyr at bare noen få videoer blir lagt ut.

– Det er så mye spennende som skjer på feltet, og så mange gode kunstnere som brenner for scenekunst for barn og unge at det er mye å ta av. Det er viktig for oss å få dette fram. Vi vil holde arrangører, utøvere og publikum – og media – oppdatert på det som skjer og formidle de gode produksjonene, og det kan vi gjøre på dette nettstedet.

Kanal Scenekunst blir i så måte en slags nettbasert forlengelse av kvalitetsvurderingene som ellers skjer offline. Med plass til enda flere, for det er ikke noe krav til gruppene som sender inn forslag til video at de må være med i Scenekunstbrukets repertoar fra før. Det betyr også at de som kjenner Scenekunstbrukets repertoar fra før kan få seg noen hyggelige overraskelser og gjøre nye oppdagelser på Kanal Scenekunst, håper Sekkelsten.

Scenekunst på video – en selvmotsigelse, vil noen hevde?

– Det må være opp til kunstneren selv å vurdere om opptaket er godt nok eller ikke. Mange arrangører er vant til å se produksjoner på DVD før de bestiller. Men vi vet selvsagt at et opptak ikke kan måle seg mot live-versjonen. Kanal Scenekunst er til for å dokumentere det som skjer på feltet, la kunstnerne få vise seg fram, vise mangfoldet i scenekunsten for barn og unge, forklarer Sekkelsten.

Sekkelsten ønsker seg også opptak fra seminarer og foredrag og «behind the scenes»-filmer.

– Vi har laget egne kategorier for slike opptak. Det blir arrangert seminarer og møteplasser over hele landet og vi ønsker å gi arrangørene og deltakerne en mulighet til å dele dette med flere. Vi har for eksempel lagt ut intervjuer med koreograf Hege Haagenrud om forestillingen «superglad». Vi tenker at det kan inspirere andre kunstnere og gi et innblikk i hvordan god scenekunst blir til.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no