S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 25. mars 2015

Ny redaktør i Periskop


Publisert
25. mars 2015
Sist endret
26. mai 2023

Nyheter

Del artikkel
https://scenekunst.no/sak/ny-redaktor-i-periskop/
Facebook

Gerd Elise Mørland. Foto: André Løyning

Gerd Elise Mørland er ny redaktør for Periskop – nettidsskriftet for kritikk av kunst for barn og unge.

Mørland er utdannet kunsthistoriker og har erfaring som skribent for redaksjoner som Kunstkritikk, Kunstløftet og Kaleidoscope Magazine og som redaktør for ulike kunstfaglige publikasjoner. Hun har også erfaring som kurator.

Hun overtar etter teater- og litteraturkritiker Ingvild Bræin, som har bygget opp nettstedet og vært redaktør siden oppstarten i 2013.

– Barn blir ofte sett på som et mindre interessant publikum enn voksne, og det preger både kvaliteten og bredden av kulturuttrykkene barn tilbys. Med Periskop ønsker jeg å løfte statusen til feltet og se nærmere på hvordan den kunstfaglige tekst- og teoriproduksjonen kan utvikles i takt med vår samtidige kultur. Periskop gir en unik anledning til å undersøke hva en samtidig barnekultur egentlig er, uttaler Gerd Elise Mørland i en pressemelding.

Mørland arbeider også som frilanskurator og som høyskolelektor ved Høyskolen i Oslo og Akershus (HiOA). Tidligere har hun vært kurator ved Kistefosmuseet på Jevnaker og kurator ved Henie Onstad Kunstsenter.

Siden lanseringen i september 2013 er det publisert 220 artikler om kunst for barn og unge på Periskop.no. Siden er en del av et treårig prosjekt utlyst av Norsk kulturråd, som deretter ble tildelt et samarbeid mellom nettstedene scenekunst.no, ballade.no, kunstkritikk.no og barnebokkritikk.no.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no