S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 5. januar 2017

Ny leder for CODA Oslo International Dance Festival


Publisert
5. januar 2017
Sist endret
26. mai 2023
Nyheter

Del artikkelen
https://scenekunst.no/sak/ny-leder-for-coda-oslo-international-dance-festival/
Facebook

Stine Nilsen.

CODA Oslo International Dance Festival har tilsatt Stine Nilsen i en åremålsstilling som festivaldirektør og kunstnerisk leder.

Ifølge en pressemelding fra CODA tiltrer Nilsen stillingen 1. september 2017. Hun kommer fra stillingen som co-direktør for London-baserte Candoco Dance Company.

Etter sin danseutdannelse fra Trinity Laban Conservatoire for Music and Dance (BA) og Middelsex University (MA) startet hun som frilans danser og gjestepedagog ved Trinity Laban, Kunsthøgskolen i Oslo, Universitetet i Stavanger og Høgskoleutdannelsen for dans i Bodø, før hun ble tatt opp som danser ved Candoco Dance Company i 2000. I 2007 tok hun over rollen som kunstnerisk co-direktør for Candoco og leder kompaniet sammen med Pedro Machado.

Styret av CODA sier i en pressemelding at de er svært entusiastiske over å kunne ansette en så erfaren og kvalifisert leder både kunstnerisk og organisatorisk og legger vekt på hennes evne til å engasjere, lede og manøvrere i møte med utfordringer. Det er også relevant i denne sammenhengen at hun har erfaring fra å ha tatt over virksomheten fra en gründer tidligere.

Nilsen etter Lise Nordal, som sammen med koreografen Odd Johan Fritzøe var initiativtager til Coda contemporary dance festival Oslo Norway i 2001. Nordal har fungert som kunstnerisk leder for CODA siden 2006 og som festivaldirektør & kunstnerisk leder siden 2010.

Nilsen på sin side understreker i pressemeldingen at hun går til jobben med stor entusiasme, og at hun ser frem til å kunne videreutvikle CODAs posisjon i dansekunstfeltet, bidra til videre publikumsutvikling og sikre et godt omdømme hos bevilgende myndigheter og samarbeidspartnere.

Video intervju: https://vimeo.com/197816578


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no