S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Cathinka Rondan – 18. desember 2020

NRK har et bredt oppdrag

Foto: NRK


Publisert
18. desember 2020
Sist endret
26. mai 2023
Tekst av
Cathinka Rondan
Debatt Musikk

Del artikkelen
https://scenekunst.no/sak/nrk-har-et-bredt-oppdrag/
Facebook

Radiosjef i NRK, Cathinka Rondan, svarer her på kritikken som er kommet mot musikkdekningen i NRK P2.

NRK har et bredt oppdrag og det er store forventninger til oss. Det er bra. Som allmennkringkaster ønsker vi å gi flere tilgang til kulturuttrykkene. Ofte lykkes vi med å løfte det smale og på den måten skape nysgjerrighet og interesse hos nye grupper. Dette går noen ganger på bekostning av de spesielt engasjerte og interesserte og vi klarer ikke alltid å gjøre alle til lags. Men så lenge vi er finansiert av alle må vi også være til for alle. Hvis NRK ikke brukes, er vi heller ikke relevante.

NRK P2 er en aktuell kanal for alle som er interessert i kultur og samfunn. Det er demokratisk å gi tilgangen til dette innholdet til flest mulig. Gjennom bruk av kvalitativ innsikt og analyse mener vi at vi i større grad har klart å åpne kanalen. Det er flere og i en større aldersbredde som hører nå enn tidligere. Vi har de siste årene gode erfaringer med å løfte smalere sjangre å gjøre de bredere, forene lyttere og skape nye fellesskap. Vi ser at det virker, at flere finner, velger og bruker kultur- og musikktilbudet i våre ulike kanaler.

Antall kanaler og måten publikum oppdager og bruker radio og andre lydtilbud har endret seg de siste årene. Vi i NRK må endre oss med publikum. Endringer i kanaltilbudet fører alltid til protester. Jeg forstår at noen opplever å ha mistet noe, og ikke alltid har lyktes med å finne det igjen i de nye lydtilbud som er kommet til. Jeg registrerer at noen som er spesielt opptatt av klassisk musikk ikke er tilfreds med tilbudet. Det ønskes mer musikkjournalistikk og et annet type innhold enn det som i dag er tilgjengelig på NRK P2 og NRK Klassisk. Vi tar med oss kritikken inn i videreutviklingen av kanalene og lydtilbudet vårt i 2021. Da skal vi blant annet se på musikkjournalistikkens plass i P2 og utvikle en ny musikkpodkast. Klassisk musikk vil være en del av dette arbeidet, og vi ønsker å ha en god dialog med musikklivet underveis.

Cathinka Rondan Radiosjef NRK


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no