S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 4. september 2014

Navn til Dramatikkfestivalen 2015 er klare


Publisert
4. september 2014
Sist endret
26. mai 2023

Nyheter

Norsk Dramatikkfestival skal fremme ny norsk dramatikk. Hvert annet år arrangeres en manuskonkurranse der vinnertekstene blir oppført enten som fullskala oppsetninger eller som stuntvisninger.

Festivalleder fra 2013 er Victoria Meirik, og daglig leder er Marit Grimstad Eggen.

Norsk Dramatikkfestival eies og drives av Foreningen Norsk Samtidsdramatikk med et 2-årlig statstilskudd fastsatt av Norsk kulturråd.

Neste festival finner sted i juni 2015 i Oslo.

www.dramatikkfestivalen.no


Del artikkel
https://scenekunst.no/sak/navn-til-dramatikkfestivalen-2015-er-klare/
Facebook

Til deg som skal søke Teaterhøgskolen, fra et jurymedlem.

De utvalgte tekstene til Norsk Dramatikkfestival i 2015 er nå klare. Her er navnene bak.

Tekstene til Norsk dramatikkfestival 2015 er nå klare.

Festivalen finner sted i juni 2015. Tekstene er utvalgt av en jury bestående av skuespiller Gisken Armand, dramaturg og daglig leder for Dramatikkfestivalen Marit Grimstad Eggen, dramatiker Eirik Fauske, forfatter Geir Gulliksen, regissør Kjersti Horn og kunstnerisk leder for Dramatikkfestivalen, regissør Victoria H. Meirik.

Her er dramatikerne bak de utvalgte tekstene:

Hanne Ramsdal (f. 1974), er utdannet litteraturviter og jobber med tekst innenfor film, teater og kunst. Hun debuterte med romanen Jeg lukket døren bak ham da han gikk i 2006, og driver teaterkompaniet Treverket.

Ingrid Weme Nilsen (f. 1978), er utdannet teaterviter med master i russisk språk og litteratur. Hun har vært tilknyttet Teaterhuset Avant Garden og Trøndelag teater som dramatiker og regissør. Hun jobber også som dramaturg og er leder for teaterkompaniet Pontenegrinerne.

Kari Saanum (f. 1959), jobber med barne- og ungdomslitteratur, tekst for dans, tekst til lydinstallasjoner og holder skrivekurs. Hun debuterte (1991) med antologien Novelle i Signaler og deltok denere på Norsk Dramatikk Festival (1996) med enakteren Salt.

Kathrine Nedrejord (f. 1987), er utdannet litteraturviter med master i teaterstudier fra universitetet i Sorbonne. Hun debuterte med diktantologien Faen ta tyngdekrafta i 2008 og har også utgitt romanene Transitt (2010) Trengsel (2014)

Linda Cecilie Gabrielsen (f. 1974), har utgitt romanene Kongen befaler (2005) og Alt vi ikke har bruk for (2013), og vært forfatter på barnestykket Trekant + Kule = Et matematisk eventyr (2010) og spillefilmen Bambieffekten (2011). Hun studerer nå master i scenetekst ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Liv Bjørgum (f. 1945), er danser og koreograf. Hun var sentral i frigruppen Fri Ballet i Bergen og vært forbundsleder for Norsk Balletforbund (nå Norske Dansekunstnere) Hun har skrevet dikt, skuespill og musikaler.

Martin Lotherington (f. 1972), er utdannet skuespiller ved Teaterhøgskolen i Oslo og debuterte på Hålogaland teater i 1996. Han er også senere utdannet innen produksjonsledelse av film, TV og scene og jobber i tillegg som sceneinstruktør og manusforfatter.

Mari Hesjedal (f.1980), er scenograf og jobber med film, video, performance, lydkunst i inn- og utland. Med ”No place like home” (The Black Box: CSM, London) stod hun for manus, regi og scenografi. Hun har nylig studert ved Forfatterstudiet i Bø, Telemark.

Ragnhild Tronvoll (f.1978) har manusutdannelse fra Den Norske Filmskolen på Lillehammer. Hun har også studert ved Skrivekunstakademiet i Hordaland. Hun har skrevet manus til spillefilmene “Sykt lykkelig” og “Hjemlengsel” (regi Anne Sewitsky).

Sara Li Stensrud (f.1979) er litteraturviter, dramatiker, forfatter og dukkemaker. Hun debuterte i 2005 med antologien ”Innenfor utenfor” og har skrevet poesi, barnebøker og scenetekst. I 2011 skrev hun ”Lykkelig til mine dagers ende” iscenesatt på Black Box Teater i samarbeid med Ine Willmann.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no