S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 18. november 2014

Kort sagt uke 47


Publisert
18. november 2014
Sist endret
26. mai 2023

Nyheter

Del artikkel
https://scenekunst.no/sak/kort-sagt-uke-47/
Facebook

Megafon

DANSEINFORMASJONENS ÆRESPRIS >>> NORSK SCENEKUNST TIL CANADA >>> NY SPONSOR FOR DEN NATIONALE SCENE >>>

DANSEINFORMASJONENS ÆRESPRIS 2014 TIL OSLO DANSE ENSEMBLE

Prisen deles ut fra Scene 2 ved Den Norske Opera & Ballett etter premieren på Oslo Danse Ensembles jubileumsforestilling den 20. november. Statssekretær i Kulturdepartementet Bjørgulv Vinje Borgundvaag står for utdelingen.

Danseinformasjonens ærespris deles ut for 18. gang. Blant idligere vinnere er Edith Roger, Anne Borg, Runar Borge, Anne Grete Eriksen, Ellen Kjellberg og Marte Sæther.

I sin begrunnelse fremhever juryen hva Oslo Danse Ensemble har betydd i løpet av sitt 20-årige virke innenfor jazz- og moderne dans. Kompaniet har vært arbeidsplass for nærmere 100 dansere, og mange unge koreografer og dansere har hatt Oslo Danse Ensemble som et springbrett inn i den profesjonelle verdenen. ODE fikk Dansekritikerprisen i 1999.

Til forskjell fra mange andre kompanier er ikke koreografen det bærende sentrum for ODE. Kompaniet er et produksjonsselskap som knytter til seg ulike dansere og koreografer til hver enkelt produksjon. 32 forskjellige koreografer vært tilknyttet ODEs 20 helaftens produksjoner. ODE har slik gitt utviklingsmuligheter til koreografer som ikke selv ønsker eller har mulighet til å skape sine egne prosjekter. ODE arbeider innenfor et felt man i dag kaller ”samtidsjazz”, som favner alt fra hip-hop og tradisjonell jazzdans til elementer fra samtidsdans.

ODEs kunstneriske leder Merete Lingjærde og styremedlemmene Nina Lill Svendsen og Toni Ferraz vil ta imot prisen.

NORSK SCENEKUNST TIL CANADA

Norske scenekunstnere og kompanier reiser tirsdag til biennalen CINARS i Montreal i Canada. Siden 2010 har Danse- og Teatersentrum vært tilstede på denne biennalen med sitt nordiske nettverks- og profileringskonsept ”Nordic Square”. Målet er å gi norske kunstnere som ønsker å vise sine forestillinger i Nord-Amerika, en tilgang til relevante miljøer.

De norske scenekunstnerne som deltar er Jo Strømgren Kompani, Goro Tronsmo, Winter Guests, Ingri Fiksdal, Transiteatret, Wakka Wakka Productions, NONcompany, PantaRei Danseteater og Kari Hoaas.

CINARS er en internasjonal messe for salg og nettverksbygging innenfor scenekunstfeltet. Messen finner sted i Montreal, Canada denne uken. Jo Strømgren Kompanis forestilling ”The Border” er en del av det offisielle programmet i årets messe. Mer om CINARS her: http://www.cinars.org/en/biennale-2014/program/home

Danse- og teatersentrum er et kompetansesenter og informasjonskontor for scenekunst i Norge, med fokus på fri scenekunst. Et av organisasjonens hovedmål er å legge til rette for norske kunstneres internasjonale virksomhet. Organisasjonen forvalter UDs reisestøtteordninger.

Danse- og teatersentrum er en av syv eiere av Scenekunst.no.

NY SPONSOR FOR DEN NATIONALE SCENE

Boligselskapet OBOS er ny sponsor for Den Nationale Scene i Bergen.

OBOS har en strategi om å etablere landsdekkende virksomhet. Selskapet har vært til stede i Bergen i mange år som eier av flere næringseiendommer, blant annet Kjøttbasaren, Rica Hotel Bergen og det nye hotellet Scandic Ørnen. I slutten av september fusjonerte OBOS med boligbyggelaget Storbergen og fikk 20 000 nye medlemmer i Bergensområdet.

OBOS og Den Nationale Scene i Bergen har nå inngått en sponsoravtale som i utgangspunktet gjelder til 31.12. 2017. Det økonomiske omfanget av avtalen blir ikke offentliggjort, men direktør Bente Hartvedt Ringstad på DNS sier i en pressemelding at avtalen gjør OBOS til en av teatrets største sponsorer, og at samarbeidet setter DNS i kontakt med nye kundegrupper.

I 2013 solgte OBOS ca. 150.000 billetter med OBOS-rabatt til forskjellige kulturaktiviteter på landsbasis.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no