S C E N E K U N S T
Kritikk Debatt Intervju Nyheter Kalender Musikk Dans Teater Opera Kunst Politikk
Redaksjonen – 9. november 2015

Inger Buresund til Hålogaland teater


Publisert
9. november 2015
Sist endret
26. mai 2023

Nyheter

Del artikkel
https://scenekunst.no/sak/inger-buresund-til-halogaland-teater/
Facebook

Inger Buresund. Foto: Hålogaland Teater/Hans Pål Brekkås

Inger Buresund ble i dag annonsert som ny teatersjef for Hålogaland Teater fra 2017.

Inger Buresund blir teatersjef for Hålogaland Teater fra 2017. Hun ble presentert som teatrets nye leder på en pressekonferanse i Tromsø i dag.

Buresund er utdannet danser og koreograf. Hun har tidligere vært teatersjef ved Teater Ibsen i Skien og ved Black Box Teater i Oslo, som hun også var med på å starte.

Inger Buresund leder i dag sitt eget produksjonsselskap Ibsen International. Her har hun de siste årene arbeidet internasjonalt, tverrfaglig og tverrkulturelt med å realisere kunstneriske prosjekter som tar utgangspunkt i Henrik Ibsens verker.

Blant de siste produksjonene Ibsen International har vært involvert i som har kunnet sees her hjemme, er operaen NORA too Late med nyskrevet libretto av Jon Fosse og musikk av den kinesiske komponisten Du Wei. Operaen hadde premiere i Kina i fjor og ble framført i Bodø, Tromsø og Trondheim i oktober i år.

Buresund stod ikke på den opprinnelige søkerlisten til jobben som teatersjef. Hun overtar jobben 1. januar 2017.


S C E N E K U N S T
Utgiver

Scenekunst.no A/S Scenekunst.no er en redaksjonelt uavhengig nettavis for profesjonell scenekunst og tilhørende kulturpolitikk. Vi følger Norsk redaktørforenings redaktørplakat.

Scenekunst.no er medlem av Norsk Tidsskriftforening. Scenekunst.no er støttet av Norsk kulturfond. Fra 2016 er tidsskriftet organisert som et almennyttig aksjeselskap med NTO, DTS, NSF og NoDA som eiere og bidragsytere. Fagforbundet Teater og Scene gir også årlig støtte.

Redaksjonen
Annonser

Vil du annonsere på scenekunst.no?

Kunnskapsmedia AS Sture Bjørseth +47 954 36 031 annonser@scenekunst.no